Πένθος για την οικογένεια του Sean Penn: Πέθανε η μαμά του σταρ - Ποια ήταν η ηθοποιός Eileen Ryan (φωτό)

«Έφυγε» στο σπίτι της στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια

Η Eileen Ryan πέθανε την Κυριακή, σε ηλικία 94 ετών, στο σπίτι της στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της οικογένειας.

Η Ryan ήταν μητέρα των επίσης ηθοποιών Sean Penn, 62 ετών, και Chris Penn, ο οποίος πέθανε το 2006 σε ηλικία 40 ετών, καθώς και του μουσικού Michael Penn, 64 ετών.

Επί 41 χρόνια ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη  Leo Penn, τον οποίο γνώρισε στη Νέα Υόρκη το 1957 στις πρόβες για το έργο «The Iceman Cometh». Όπως αναφέρει το Page Six το ζεύγος ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας λίγο μετά την γνωριμία του και έμεινε μαζί μέχρι και τον θάνατο του Leo, το 1998.

Η Ryan εμφανίστηκε, από το 1953 έως το 1954 στο "Sing Till Tomorrow" του Broadway και το 1958 στο "Comes a Day".

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της συμμετείχε  σε περισσότερες από 60 ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές.

Οι πιο γνωστές ταινίες της είναι οι: "Feast" (2005), "Parenthood" (1989), "Eight Legged Freaks" (2002), "Magnolia" (1999) και "All the King's Men" (2006), αν και εμφανίστηκε επίσης σε πολλά από τα έργα των γιων της, όπως τα "At Close Range" (1986), "I Am Sam" (2001), "The Indian Runner" (1991) και "The Crossing Guard" (1995).

Στη μικρή οθόνη έπαιξε guest ρόλους σε σειρές όπως οι: «The Twilight Zone», «Bonanza», «Little House on the Prairie», «NYPD Blue», «ER», «CSI: Crime Scene Investigation», «Private Practice», «Ally McBeal» και «Grey's Anatomy», μεταξύ πολλών άλλων.

Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ ηθοποιός Sean Penn δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποια δήλωση για τον χαμό της μητέρας του. O αδελφός του Michael ωστόσο δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία της μητέρας του γράφοντας στο post: «Χάσαμε την μαμά χθες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ