Βασιλικό δείπνο στην Σουηδία: Οι τουαλέτες, οι υπέροχες τιάρες της διαδόχου Βικτώριας και της πριγκίπισσας Σοφίας (φωτό & βίντεο)

Έβαλαν τα καλά τους!

Οι royals της Σουηδίας έβαλαν τα καλά τους!

Ο βασιλιάς Καρλ Γκούσταβ (Carl XVI Gustaf), η διάδοχος πριγκίπισσα Βικτώρια (Victoria), ο πρίγκιπας Ντάνιελ (Daniel) και η πριγκίπισσα Σοφία (Sofia) παρέθεσαν δείπνο στο βασιλικό παλάτι της Στοκχόλμης τιμώντας ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην χώρα: από μέλη της κυβέρνησης και διπλωμάτες, μέχρι εκπροσώπους από τον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Να σημειωθεί ότι η βασίλισσα Σίλβια (Silvia) δεν παρευρέθηκε λόγω κρυολογήματος, ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση (Representationsmiddag - αγγλικά: Representatives Dinner) πραγματοποιείται συνήθως μία ή δύο φορές κάθε χρόνο. 

Σύμφωνα με το People το μενού περιελάμβανε τερίνα με αγκινάρα, νορβηγικό  ψάρι ποσέ με γάλα, ψητή σκανέζικη πάπια με κολοκύθα και κέικ πικραμύγδαλου με φθινοπωρινά σμέουρα για επιδόρπιο.

Όπως καταλαβαίνετε οι γαλαζομαίματες φόρεσαν τις τουαλέτες και φυσικά τις τιάρες τους. Συγκεκριμένα η Βικτώρια επέλεξε ένα αστραφτερό φόρεμα Jenny Packham με λαιμόκοψη σε «V», που ήταν στολισμένο με λουλούδια. Η διάδοχος είχε φορέσει ξανά το ίδιο ρούχο το 2015.

Η 45χρονη ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με την Boucheron Laurel Wreath Tiara, η οποία κατασκευάστηκε από τον Boucheron γύρω στο 1905 και μπορεί επίσης να φορεθεί ως κολιέ, σύμφωνα με το The Court Jeweller.

Όσο για την πριγκίπισσα Σοφία, την σύζυγο του πρίγκιπα Κάρολου Φίλιππου (αδελφός της Βικτώριας) εκείνη φόρεσε ένα μεταξωτό μακριμάνικο τοπ και μία  δαντελένια φούστα από την Zetterberg Couture, στο χρώμα της πούδρας. 

Το κεφάλι της στόλιζε η τιάρα που είχε βάλει και στον γάμο της, το 2015 και την οποία της είχε κάνει δώρο το βασιλικό ζεύγος για την ξεχωριστή αυτή ημέρα. Τότε ήταν στολισμένη με σμαράγδια, ωστόσο στο δείπνο τα πολύτιμα πετράδια είχαν αντικατασταθεί με πέρλες, που ταίριαζαν άλλωστε και με το σύνολό της. 

*Φωτογραφίες: Pelle T Nilsson/SPA (1), Jonas Borg/Kungl. Hovstaterna (2-5) via Instagram: kungahuset

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ