Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Στον δρόμο για τα Όσκαρ τα «Μαγνητικά Πεδία»-Η ταινία του Γιώργου Γούση εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 95η διοργάνωση των βραβείων

Η ταινία μυθοπλασίας θα διεκδικήσει το Βραβείο Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μίας από τις πιο πολυσυζητημένες ελληνικές -φετινές-ταινίες, Τα «Μαγνητικά Πεδία» , θα είναι και αυτή που θα διεκδικήσει μια θέση για τα βραβεία Όσκαρ στη φετινή διοργάνωση.

Την επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας επέλεξε επταμελής επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

H επιτροπή συνήλθε σε συνεδρίαση και, έπειτα από διεξοδική συζήτηση, πρότεινε κατά πλειοψηφία τα «Μαγνητικά Πεδία», καθώς έκρινε ότι πρόκειται για μία ταινία που μιλάει απευθείας στον θεατή, ενώ δύναται να σταθεί σε ένα διεθνές κοινό, από τη στιγμή που πραγματεύεται ένα θέμα οικουμενικό, αυτό της υπαρξιακής κρίσης. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, έκανε αποδεκτή τη γνώμη της Επιτροπής και εξέδωσε τη σχετική απόφαση.

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 95η διοργάνωση των βραβείων Oscar, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ