Η 95χρονη  Τζίνα Λολομπρίτζιντα δεν εξελέγη βουλευτής-κατέβηκε στις εκλογές με το κόμμα «Κυρίαρχη και Λαϊκή Ιταλία»

Το άλλοτε σύμβολο του σεξ είχε θέσει υποψηφιότητα στις ιταλικές εκλογές με την παράταξη «Κυρίαρχη και Λαϊκή Ιταλία», αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Η Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιντα, ήταν υποψήφια στα 95 της χρόνια, στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου.

Συμμετείχε με την παράταξη  «Κυρίαρχη και Λαϊκή Ιταλία», μία συμμαχία που σχηματίστηκε πρόσφατα, στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων το Κομμουνιστικό και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, και η οποία τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και ζητά να σταματήσει η στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Τάσσεται επίσης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Μεταξύ των δυνάμεων όμως που αποκλείστηκαν από το επόμενο ιταλικό Κοινοβούλιο, είναι η συγκεκριμένη παράταξη που συγκέντρωσε υπό τη σκέπη της διάφοες απόψεις της ριζοσπαστικής αριστεράς (συμπεριλαμβανομένου του Κομμουνιστικού Κόμματος του Μάρκο Ρίζο) και είχε στους υποψηφίους της, μεταξύ άλλων, την Τζίνα Λολομπριτζίντα και τον Αντόνιο Ινγκρόια. Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, η «Λολό» συγκεντρώνει λίγο παραπάνω από το 1% στην επαρχία Λατίνα, γνωστή και ως «πόλη του Ντούτσε», που βρίσκεται νοτίως της Ρώμης- και στη γειτονική επαρχία Φροζινόνε, που ανήκουν στην περιφέρεια του Λάτσιο.

Η 95χρονη ηθοποιός, με την ανακοίνωση προ μηνών της υποψηφιότητάς της, είχε τονίσει ότι «η Ιταλία περνά άσχημα, θέλω να κάνω κάτι καλό», δείχνοντας αν μη τι άλλο τη διάθεση ακόμη και σε αυτή την ηλικία να κάνει κάτι για τη χώρα της. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ