Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η κορυφαία δημοσιογράφος του πλανήτη, Κριστιάν Αμανπούρ, μπροστά στην άδεια καρέκλα... Ο πρόεδρος του Ιράν αρνήθηκε συνέντευξη μαζί της, γιατί δεν θα φορούσε μαντήλα

«Δεν μπορούσα να συμφωνήσω με αυτό το πρωτοφανές και απροσδόκητο αίτημα και έτσι... φύγαμε», έγραψε σε ανάρτησή της η Κριστιάν Αμανπούρ

 

Το Ιράν μοιάζει με «καζάνι που βράζει». Οι διαδηλώσεις για τη Μαχσά Αμινί που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τη «θρησκευτική αστυνομία» επειδή ξέφυγαν λίγες τούφες των μαλλιών της από το χιτζάμπ, βάφονται με αίμα, με τη λίστα των νεκρών, ανάμεσά τους και ένα 10χρονο παιδάκι, ολοένα και να μακραίνει.

Με «φόντο» την άγρια εξέγερση, το παρακάτω περιστατικό αποκτά ιδιαίτερο νόημα. Η συνέντευξη του Ιρανού προέδρου στο CNN δεν έγινε, γιατί η βρετανοϊρανή δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ αρνήθηκε να φορέσει μαντήλα, γεγονός που «άγγιξε» τα.... «ευαίσθητα» όρια του σεβασμού του Εμπραχίμ Ραϊσί. Έτσι, διεμήνυσε ο ίδιος. Ότι είναι «ζήτημα σεβασμού». Με ανάρτησή της, η βρετανο-ιρανικής καταγωγής δημοσιογράφος επισημαίνει, μάλιστα, ότι θα ήταν η πρώτη συνέντευξη του Ιρανού προέδρου επί αμερικανικού εδάφους.

 

 

«Μετά από εβδομάδες ετοιμασιών και πολύωρες διαδικασίες για την εγκατάσταση μεταφραστικού εξοπλισμού, φώτων και καμερών, ήμασταν έτοιμοι. Αλλά ο πρόεδρος Ραϊσί δεν εμφανίστηκε. Σαράντα λεπτά αργότερα ήρθε ένας βοηθός. Όπως μου είπε, ο πρόεδρος πρότεινε να φορέσω μαντίλα, γιατί είναι οι ιεροί μήνες του Μουχαράμ και του Σαφάρ», ανέφερε αρχικά η Κριστιάν Αμανπούρ. «Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, όπου δεν υπάρχει νόμος ή παράδοση σχετικά με τις μαντίλες. Τόνισα ότι κανένας Ιρανός πρόεδρος στο παρελθόν δεν το είχε απαιτήσει όταν τους έπαιρνα συνέντευξη εκτός Ιράν», πρόσθεσε. «Ο βοηθός ξεκαθάρισε ότι η συνέντευξη δεν θα πραγματοποιούνταν αν δεν φορούσα μαντίλα.

Έκανε λόγο για “ζήτημα σεβασμού” και μίλησε για την “κατάσταση στο Ιράν” – αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που σαρώνουν τη χώρα», συνέχισε και συμπλήρωσε ότι «και πάλι, είπα ότι δεν μπορούσα να συμφωνήσω με αυτό το πρωτοφανές και απροσδόκητο αίτημα», τονίζει. «Και έτσι φύγαμε. Η συνέντευξη δεν έγινε. Την ώρα που οι διαδηλώσεις συνεχίζονται και άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, θα ήταν μια σημαντική στιγμή για να μιλήσω με τον Πρόεδρο Ραϊσί», κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ