Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Σπύρος Σούλης: Αυτά είναι τα χειρότερα χρώματα για να βάψετε το σπίτι σας

Με λίγα λόγια, αποφύγετε τα 3 παρακάτω χρώματα και δεν έχετε τίποτα να φοβάστε.

Μπορεί να μην σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό αλλά το χρώμα που είναι βαμμένο το σπίτι σας μπορεί να επηρεάσει την ενοικίασή του. Το να βρείτε το τέλειο χρώμα γι’αυτό είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρετε και πρέπει να προσέξετε πολύ πριν την πάρετε. 

Και μπορεί το χρώμα που θα βάψετε το σπίτι σας να επηρεάζει την ενέργεια που αυτό θα βγάλει προς τα έξω αλλά μπορεί να επηρεάσει και την αξία του. 

Μελετήθηκαν, λοιπόν, από μεσίτες πάνω από 50 χιλιάδες φωτογραφίες από σπίτια που πρόσφατα πουλήθηκαν και έτσι προέκυψαν τα χρώματα που ήταν λιγότερο δημοφιλή και που δεν βοήθησαν ιδιαίτερα στην εκάστοτε πώληση. 

Τα χρώματα, επομένως, που πρέπει να αποφεύγετε είναι τα παρακάτω. 

Slate γκρι Οι ιδιοκτήτες που έβαψαν το σαλόνι τους σε αυτήν την απόχρωση έχασαν από την πώληση του σπιτιού τους 1112 δολάρια. Από την άλλη εκείνοι που επέλεξαν ένα πιο ανοιχτό και φωτεινό γκρι αύξησαν το ποσό πώλησής του κατά 1104 δολάρια. 

χρώματα

Μην βάλετε το slate γκρι στο σπίτι σας.

Off-white Παρόλο που αυτή η απόχρωση μπορεί να δείχνει ότι είναι μια πολύ ασφαλής επιλογή, η  έρευνα έδειξε πως οι κουζίνες που ήταν βαμμένες σε αυτό το χρώμα έχασαν γύρω στα 82 δολάρια από την αξία τους. Η διάσημη διακοσμήτρια, Emily Henderson, έχει πει στο παρελθόν πως κάποιες αποχρώσεις του λευκού μπορεί να κάνουν έναν χώρο να δείχνει flat ή «πεθαμένος». Δεν το θέλετε αυτό για τον χώρο σας. 

χρώματα

Το off-white σίγουρα δεν αποτελεί καλή επιλογή σύμφωνα με τους μεσίτες, αναφέρει το spirossoulis.

Τερακότα Οι άνθρωποι που ρίσκαραν και έβαψαν τους τοίχους των σαλονιών τους σε αυτήν την ιδιαίτερη απόχρωση του πορτοκαλί έχασαν 793 δολάρια από την αξία του σπιτιού τους. 

χρώματα

Και η τερακότα, παρόλο που είναι πολύ της μόδας, δεν είναι καλή επιλογή.

Με λίγα λόγια, αποφύγετε τα 3 παραπάνω χρώματα και δεν έχετε τίποτα να φοβάστε. Το παν είναι το σπίτι σας πέρα από όμορφα βαμμένο να δείχνει καθαρό και αν είναι πολύ παλιό να είναι ανακαινισμένο. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. 

Από την άλλη μεριά, τα χρώματα που είναι πολύ δημοφιλή φέτος και θα τα δείτε στα περισσότερα σπίτια που ακολουθούν πιστά τις τάσεις της μόδας είναι το βαθύ τιρκουάζ, το millennial pink, το σκούρο πράσινο που θα σας φέρει και πιο κοντά στη φύση, το λευκό της πέτρας και το πράσινο της ελιάς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ