«This is all folks» - Ο Μπόρις Τζόνσον αποχαιρετά την Ντάουνινγκ Στριτ – Όλα τα βλέμματα έκλεψε το outfit της καλλονής συζύγου του (βίντεο)

Άφησε υπόνοιες για πολιτική επιστροφή του 

Ο Μπόρις Τζόνσον πλήρωσε τα κορωνοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ με την αποχώρηση του από την πρώτη γραμμή της εξουσίας στη Βρετανία. Λίγες ώρες αφότου η πρωθυπουργία πέρασε στα χέρια της Λιζ Τρας ο απερχόμενος αρχηγός των Τόρις έστειλε μήνυμα ενότητας στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του μπροστά στην εμβληματική κατοικία, αφήνοντας ωστόσο υπόνοιες και για γοργή επιστροφή του. 

«This is all folks» (Αυτό ήταν παιδιά), είπε αρχικά ο Τζόνσον και ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε εκεί, σημειώνοντας ότι η σκυτάλη της διαδοχής στην προεδρία των Τόρις αλλά και στην πρωθυπουργία θα παραδοθεί σύντομα στην Λιζ Τρας. «Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στις πολιτικές έριδες και να συσπειρωθούν όλοι πίσω από τη Λιζ Τρας για να υπηρετήσουν τον λαό της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

«Άλλαξαν τους κανόνες στα μισά της διαδρομής» ήταν η πρώτη του μπηχτή όσον αφορά τη διαδικασία που αφορά τον αρχηγό του συντηρητικού κόμματος, πριν πει ότι είναι τώρα «σαν ένας από εκείνους τους πυραύλους που έχουν εκπληρώσει τη λειτουργία τους». «Θα επανέλθω ήρεμα στην ατμόσφαιρα και θα πέσω αόρατα σε κάποια απομακρυσμένη και σκοτεινή γωνιά του Ειρηνικού», συνέχισε. Δηλώνοντας υπερήφανος που εκπλήρωσε τις υποσχέσεις που έδωσε στο κόμμα όταν εξελέγη, αναφέρθηκε και στις επιτυχίες της κυβέρνησής του, όπως το γεγονός ότι έκανε τους δρόμους πιο ασφαλείς, ότι έβγαλε περισσότερους αστυνομικούς στους δρόμους και ότι στρατολόγησε χιλιάδες περισσότερους νοσηλευτές. Πρόσθεσε επίσης ότι επί θητείας του υπήρξε ρεκόρ χρηματοδότησης για την εκπαίδευση και ότι κατασκευάστηκαν τρεις νέοι σιδηρόδρομοι υψηλής ταχύτητας.

Ωστόσο τη μεγαλύτερη έκπληξη την έκανε όχι όταν αναφέρθηκε στον σκύλο του Dilyn και στον γάτο του Λάρι, σημειώνοντας πως «αν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αυτοί τις περιστασιακές δυσκολίες», τότε θα τα καταφέρει και το Συντηρητικό Κόμμα, αλλά όταν είπε ότι θα… ξαναγυρίσει σύντομα.  Συγκεκριμένα ο απερχόμενος πρωθυπουργός άφησε σαφή υπονοούμενα για πιθανή επάνοδό του στην πρώτη γραμμή, αναφερόμενος για μια ακόμη φορά στον Ρωμαίο πολιτικό Κιγκινάτο, που είχε κληθεί να επανέλθει στην ενεργό πολιτική για να υπηρετήσει με την πείρα του τη Ρώμη.

 

 

«Και για το θέμα της επανόδου και των μελλοντικών σταδιοδρομιών, επιτρέψτε μου να πω ότι τώρα είμαι σαν ένας από αυτούς τους ενισχυτικούς πυραύλους που έχουν εκπληρώσει τη λειτουργία τους και τώρα θα ξαναμπαίνω απαλά στην ατμόσφαιρα και θα βουτήξω χωρίς να με δει κανείς σε κάποια απομακρυσμένη γωνιά του Ειρηνικού. Σαν τον Κιγκινάτο, επιστρέφω στο άροτρο μου. Και δεν θα προσφέρω σε αυτήν την κυβέρνηση τίποτε άλλο παρά την πιο ένθερμη υποστήριξη», είπε χαρακτηριστικά.

Την παράσταση από τον Μπόρις Τζόνσον έκλεψε πάντως η καλλονή σύζυγος του με καταπληκτικό ροζ σύνολο, το πλέον κατάλληλο για τις πρώτες ημέρες του φθινοπώρου. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ