Ο διακεκριμένος παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης : «Εμβολιάστε τα παιδιά -Επανεμφανίστηκαν ασθένειες όπως ο κοκκύτης -έτσι μόνο τελειώνουν οι ιοί»

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μίλησε για την επανεμφάνιση ασθενειών, όπως ο κοκκύτης και η διφθερίτιδα, λόγω του κορωνοϊού.

Ο κ.Μαζάνης τόνισε σε δηλώσεις του ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας υπήρξε μείωση των εμβολιασμών των παιδιών.

Συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός για ασθένειες όπως μηνιγγίτιδα, καρκίνος της μήτρας, διφθερίτιδα, τέτανος και πολιομυελίτιδα μειώθηκε κατά 20% στους εφήβους, ενώ στις μικρότερες ηλικίες σημείωσε πτώση κατά 10% και όπως είπε λόγω του κορωνοϊού, επανήλθαν κάποιες από τις πααραπάνω ασθένειες.

 «Το μήνυμα προς τους γονείς είναι να κοιτάξουν τα βιβλιαράκια των παιδιών τους, να επανέλθουν στον παιδίατρο και να κάνουν τα εμβόλια. Μέσα στο καλοκαίρι εμφανίστηκε η γρίπη, οπότε πρέπει μέσα στον Σεπτέμβριο τα παιδιά από 6 μηνών και πάνω να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο της γρίπης, για να μην έχουμε μέσα στο χειμώνα κορωνοϊό και γρίπη. Ο κορωνοϊός και η καραντίνα πίεσαν τις άλλες ιώσεις, το καλοκαίρι βρήκε την ευκαιρία η γρίπη να φουντώσει».

«Όλες οι πανδημίες τελείωσαν μόνο με τα εμβόλια»
Ο γνωστός παιδίατρος στάθηκε και στη σημασία μιας καλής διατροφής για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό στα παιδιά. «Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα δεν χρειάζονται εάν τα παιδιά τρέφονται σωστά», ενώ σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες,ανέφερε:

«Ο κορωνοϊός μπορεί να βρίσκεται σε ύφεση, όμως πολλά παιδιά ταλαιπωρούνται. Το εμβόλιο είναι η μόνη λύση για την πάταξη του κορωνοϊού. Όλες οι πανδημίες τελείωσαν μόνο με τα εμβόλια. Τα άλλα μέτρα είναι προληπτικά, όμως δεν δίνουν τη λύση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ