Mε κορωνοϊό η πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ- Ο κίνδυνος για την ζωή της επειδή πάσχει από πνευμονική ίνωση

Η ασθένειά της Μέτε-Μάριτ είχε διαγνωστεί το 2018...

Η πριγκίπισσα Mette-Marit της Νορβηγίας έχει διαγνωστεί με COVID-19, σύμφωνα με τη Νορβηγική Βασιλική Αυλή.

Σε μια σύντομη δήλωση που κοινοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της μοναρχίας το Σάββατο, το παλάτι ανέφερε: "Η πριγκίπισσα του θρόνου έχει ήπια συμπτώματα και παρακολουθείται από τον γιατρό της".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Norwegian royal family (@norwegianroyalfamily)

Η είδηση έρχεται μία ημέρα μετά τον εορτασμό των 49ων γενεθλίων της πριγκίπισσας Mette-Marit.

Η νορβηγική βασιλική οικογένεια βρισκόταν σε διακοπές κατά το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου, με λίγες μόνο υποχρεώσεις στο ημερολόγιο καθώς ο μήνας πλησιάζει στο τέλος του.

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο, το πριγκιπικό ζεύγος θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για επίσημη επίσκεψη από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, αναφέρει το royalcentral

Σύμφωνα με τη Βασιλική Αυλή, το βασιλικό ζεύγος θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στο Αμπερντίν της Σκωτίας και θα την ολοκληρώσει στο Λονδίνο. Στόχος της επίσκεψης είναι "η ενίσχυση της συνεργασίας στον επιχειρηματικό τομέα μεταξύ της Νορβηγίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, με έμφαση στην πράσινη βιομηχανική και τεχνολογική ανάπτυξη", συνεχίζει η ανακοίνωση, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης "την προώθηση των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών". 

Το 2018, η πριγκίπισσα Mette-Marit διαγνώστηκε με ένα πρόβλημα χρόνιας πνευμονικής ίνωσης, το οποίο την ανάγκασε να περιορίσει το επίσημο πρόγραμμά της για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της υγείας της.

Τότε, η Πριγκίπισσα δήλωσε: "Παρόλο που μια τέτοια διάγνωση θα θέσει κατά καιρούς περιορισμούς στη ζωή μου, χαίρομαι που η ασθένεια ανακαλύφθηκε τόσο νωρίς. Ο στόχος μου εξακολουθεί να είναι να εργάζομαι και να συμμετέχω σε επίσημα προγράμματα όσο το δυνατόν περισσότερο". 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ