25 χρόνια από την δολοφονία του Gianni Versace: Ακόμα κλαίνε τα «μυθικά» μοντέλα των 90ς για τον Ιταλό μόδιστρο (φωτό)

Οι αναρτήσεις για την επέτειο του θανάτου του

25 χρόνια συμπληρώθηκαν στις 15/7 από την δολοφονία του Gianni Versace, του δημιουργού του πασίγνωστού οίκου μόδας που φέρει το όνομά του.

Οι καλλονές των 90ς, όπως και η αδελφή του Donatella Versace ακόμα θρηνούν για τον χαμό του Ιταλού μόδιστρου.

«25 χρόνια μου λείπεις Gianni. Κάθε μέρα, εύχομαι να ήσουν ακόμα εδώ» έραψε σε post της η designer, στην οποία έχει περάσει πλέον το διάσημο brand.

Μια φωτογραφία του Gianni δημοσιεύτηκε και στην επίσημη σελίδα του οίκου στο Instagram. «Στη μνήμη του Gianni Versace για την 25η επέτειο από τον θάνατό του. Με αγάπη από όλους στον Versace» διαβάζουμε στο post.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Versace (@versace)

Θρυλικά μοντέλα που έντυσε ο σχεδιαστής μόδας με τις υπέροχες δημιουργίες του και που περπάτησαν στην πασαρέλα του, έχουν δημοσιεύσει - ή αναδημοσιεύσει στα stories του - επίσης φωτογραφίες και μηνύματα για την επέτειο του θανάτου του.

Η Naomi Campbell ανέβασε vintage εικόνες εκείνης και του designer γράφοντας: «GIANNI VERSACE ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ σαν σήμερα, σε πήραν μακριά από εμάς, την οικογένειά σου, τους αγαπημένους σου, τους φίλους σου.  Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το αίσθημα τρόμου και απώλειας. Η φωτογραφία με το ροζ φόρεμα είναι από τα Ισπανικά Σκαλιά τον Σεπτέμβριο του 97.  Αφιέρωμα στον Gianni .. θα είσαι για πάντα στην καρδιά μου».

Η Carla Bruni από πλευράς της έγραψε: «25 χρόνια χωρίς εσένα σήμερα».

Ανάλογες αναρτήσεις έχουν γίνει και σε λογαριασμούς στο Instagram που είναι αφιερωμένοι στην μόδα και στα «χρυσά κορίτσια» της δεκαετίας του 90.

 

Η δολοφονία του Gianni Versace

Ήταν 15 Ιουλίου του 1997, όταν ολόκληρος ο κόσμος σάστισε, ακούγοντας την τραγική είδηση για τον φημισμένο Ιταλό σχεδιαστή μόδας.

Ο Gianni Versace δολοφονήθηκε έξω από την έπαυλη που διατηρούσε στο Μαϊάμι, σε ηλικία 50 χρόνων. Πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός, από τον Andrew Phillip Cunanan, ο οποίος στην ουσία ήταν ένας μικροαπατεώνας πλέι μπόι από το Σαν Ντιέγκο, που βάσει των αρχών αποτέλεσε, το μοναδικό ύποπτο της δολοφονίας του Ιταλού σχεδιαστή.

Οι αστυνομικές αρχές αμέσως μετά το συμβάν, καθοδηγούμενες από τον πράκτορα του FBI, Τζον Γιάκομπι, εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη του δολοφόνου.

Δείτε επίσης: 21 χρόνια σήμερα από τη δολοφονία του Gianni Versace: Το φτωχόπαιδο του Νότου - μαικήνας της μόδας - Ήθελε τις γυναίκες σέξι & χαρούμενες, όχι σικ & δυστυχισμένες- Τραγικό τέλος στη χλιδή μιας βίλας! (φωτο-βιντεο)

Ο Gianni εκείνο το πρωινό απολάμβανε, όπως συνήθιζε άλλωστε, τον περίπατό του στο φημισμένο Ocean Drive. Ο δολοφόνος του Ιταλού σχεδιαστή από το Νότο, Andrew Cunanan, είχε στήσει ενέδρα στο σχεδιαστή και αφού τον παραμόνευε για αρκετή ώρα, τον πυροβόλησε.

Έπειτα από τη στυγνή του πράξη, αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας το ίδιο όπλο, λίγη ώρα μετά, μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά από το σπίτι του άτυχου σχεδιαστή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ