Σπύρος Σούλης: Κρατήστε το σπίτι δροσερό φέτος το καλοκαίρι, χωρίς air condition - 8 έξυπνοι τρόποι

Δεν θα χρειαστεί να ανάψετε air condition φέτος - ή τουλάχιστον θα το ανάψετε μόνο τις ημέρες του καύσωνα

Η καλοκαιρινή ζέστη δεν είναι αστεία υπόθεση. Και ενώ νομίζετε πως το να ανάψετε το κοστοβόρο air condition για να δροσιστείτε είναι η μόνη λύση, εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε και άλλες 8 εναλλακτικές. 

Κάντε τα 8 παρακάτω πράγματα και δεν θα χρειαστεί να ανάψετε air condition φέτος - ή τουλάχιστον θα το ανάψετε μόνο τις ημέρες του καύσωνα.

Διακοσμήστε με φυτά που απορροφούν τη ζέστη Μπορεί να το ακούτε πρώτη φορά αλλά, ναι, τα φυτά απορροφούν τη ζέστη. Πέρα από το ότι θα ομορφύνουν πολύ τον χώρο σας, τα φυτά λειτουργούν ως φυσικά δροσιστικά και βελτιώνουν και την ποιότητα του αέρα του σπιτιού σας. Τέτοια φυτά είναι η αλόη, ο φίκος και η φτέρη της Βοστώνης.

Επενδύστε σε βαμβακερά σεντόνια Επενδύοντας σε ένα καλής ποιότητας σετ βαμβακερών σεντονίων θα νιώσετε άλλος άνθρωπος την ώρα του ύπνου. Τα συνθετικά υφάσματα μπορεί να είναι απαλά στην αφή αλλά δεν σας κρατάνε δροσερούς την ώρα του ύπνου. Κάντε αυτή τη μικρή αλλαγή και δεν θα ξυπνάτε πλέον ιδρωμένοι το πρωί. 

Δοκιμάστε αυτό το διασκεδαστικό trick Πάρτε τον απλό ανεμιστήρα σας και τοποθετήστε μπροστά του ένα μπολ γεμάτο παγάκια. Ενώ δουλεύει θα σας φέρνει ακόμα πιο δροσερό αέρα. 

Διατηρείτε το σώμα σας σε χαμηλές θερμοκρασίες Ένας από τους καλύτερους τρόπους να νικήσετε τη ζέστη είναι να ρυθμίσετε την εσωτερική σας θερμοκρασία. Φροντίζετε να διατηρείτε το σώμα σας δροσερό και χαλαρό για τη δική σας άνεση. Κάντε γρήγορα, δροσερά ντους όποτε νιώθετε ότι χρειάζεται, βάζετε τα πόδια σας σε κρύο νερό πριν πέσετε για ύπνο και κάνετε που και που κομπρέσες με κρύο νερό στη διάρκεια της ημέρας. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ανάβετε το air condition.

Kάνετε αυτό πριν φύγετε από το σπίτι Κάθε πρωί πριν φύγετε για τη δουλειά κάντε το εξής: Κλείνετε πόρτες, παράθυρα, κουρτίνες και καλύπτετε γενικά οποιαδήποτε «τζαμένια» πόρτα. Έτσι, όταν θα επιστρέφετε στο σπίτι από τη δουλειά θα διαπιστώνετε πως αυτό είναι σούπερ δροσερό μιας και δεν το έχει δει ο καυτός ήλιος της ημέρας καθόλου. 

Μην ανάβετε τα φώτα κατά τη διάρκεια της ημέρας Εκμεταλλευτείτε το φως του ήλιου στη διάρκεια της ημέρας και μην ανάβετε τα φώτα. Τα φώτα όταν είναι αναμένα αυξάνουν τη θερμοκρασία του σπιτιού κάνοντας την ανάγκη για air condition απαραίτητη. 

Αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά κατά τη διάρκεια της νύχτας Μιας και η θερμοκρασία πέφτει κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφήνετε τα παράθυρά σας ανοιχτά ενώ κοιμάστε έτσι ώστε ο δροσερός αέρας να μπαίνει μέσα στο σπίτι σας. Θα ξυπνήσετε δροσεροί και φρέσκοι, σύμφωνα με το spirsossoulis.gr.

Βγάλτε το γκριλ έξω Σταματήστε να μαγειρεύετε μέσα στο σπίτι τις πολύ ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε περισσότερο το γκριλ σας και να ψήνετε τα πάντα σε αυτό και μάλιστα στη βεράντα του σπιτιού σας. Έτσι δεν θα γίνεται το σπίτι σας φούρνος κάθε φορά που μαγειρεύετε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ