Ποιος είναι ο tycoon του Netflix Tεντ Σαράντος - Ο βασιλιάς του Hollywood, γιος ηλεκτρολόγου με παππού από τη Σάμο

Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικανός που βρίσκεται στο τιμόνι του Netflix...

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε χθες με τον Co-CEO του Netflix, Τεντ Σαράντος, στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στην καινοτομία και την ελληνική επιχειρηματικότητα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την οποία διοργάνωσε  η Endeavor Greece με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών παρουσίας της στην Ελλάδα.

Τη συζήτηση συντόνισε η CEO και Co-founder της Endeavor, Λίντα Ρότενμπεργκ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Τεντ Σαράντος και το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, του υφυπουργού αρμόδιου για Θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη και του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη.

Ποιος είναι όμως ο Τεντ Σαράντος; 

Γεννήθηκε το 1964 στην Αριζόνα και ήταν το τέταρτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας του \ηλεκτρολόγος και η μητέρα του ασχολείτο με τα οικιακά. Ο παππούς του από την μεριά του πατέρα του, είχε μεταναστεύσει από τη Σάμο στις ΗΠΑ σε πολύ μικρή ηλικία, και ήταν αυτός άλλαξε το επώνυμό από «Καρυωτάκης» σε «Σαράντος».  

Ενώ ακόμα έγραφε για την σχολική του εφημερίδα, ο Τεντ Σαράντος συνάντησε τον ηθοποιό Εντ Άσνερ όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε το Φίνιξ για μία συνάντηση της Screen Actors Guild. Ο Άσνερ σύστησε τον μαθητή σε στελέχη της βιομηχανίας του θεάματος για μελλοντικές συνεντεύξεις και τελικά ο μικρός Τεντ κατάφερε να συνδυάσει τα ενδιαφέροντά του για ψυχαγωγία, δημοσιογραφία και πολιτική.   

Φοίτησε στο πολιτειακό κολέγιο του Γκλέντεϊλ και στη συνέχεια δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, αλλά τελικά άφησε το κολέγιο για να αναλάβει τη διεύθυνση ενός βίντεο κλαμπ στο οποίο εργαζόταν από το λύκειο, στην αλυσίδα Arizona Video Cassettes West, αναφέρει το ellines.com

Γρήγορα εξελίχθηκε και, από το 1983 έως το 1988, ο Σαράντος ήταν υπεύθυνος για οχτώ βίντεο κλαμπ της αλυσίδας.

Στη συνέχεια ανέλαβε Διευθυντής Πωλήσεων σε έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς των ΗΠΑ, την East Texas Distributors (ETD).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ