Δημήτρης Σκαρμούτσος: Πικάντικα μπιφτέκια τόνου - Ιδανικά για vegan διατροφή!

Απίστευτη γεύση που θα σας ξετρελάνει!

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη, σε κύβους

3 κονσέρβες ερυθρός τόνος Αλοννήσου σε εξαιρτικό παρθένο ελαιόλαδο (120 γρ. κάθε μια), στραγγισμένες

(1 αβγό)

1/4 φλ. κρεμμύδι, κομμένο

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. φρυγανιά

1 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. βασιλικός

1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν

αλάτι, κατά βούληση

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε την πατάτα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, να την καλύπτει.

Βράζουμε σε υψηλή φωτιά και κατόπιν χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, για 20 λεπτά.

Σουρώνουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε την πατάτα με ένα πιρούνι.

Στο μπολ με την πατάτα πουρέ, προσθέτουμε τον τόνο, το αβγό, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τα ψίχουλα, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το πιπέρι καγιέν και όσο αλάτι θέλουμε. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Χωρίζουμε σε 8 μερίδες και φτιάχνουμε μπιφτέκια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Who is Who

 

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ