Δημήτρης Σκαρμούτσος: Κεφτεδάκια γεμιστά με μοτσαρέλα - Ο απόλυτος συνδυασμός!

Τόσο νόστιμα που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

ΥΛΙΚΑ

 

680 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

680 γρ. κιμά χοιρινό

1/3 φλ. γάλα

1 φλ. ψίχα ψωμιού

1/3 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο + επιπλέον για γαρνίρισμα

3 μεγάλα αβγά

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 ¾ κ.γ. χοντρό αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη, Arla

ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

1 κιλό και 360 γρ. σάλτσα ντομάτας

μοτσαρέλα, τριμμένη, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με την ψίχα του ψωμιού.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με αναδευτήρα τα αβγά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, τα χτυπημένα αβγά, το μαϊντανό, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπάλες 5 εκ.

Γεμίζουμε τα κεφτεδάκια στο κέντρο με τους κύβους του τυριού και τα σφραγίζουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά τα κεφτεδάκια, μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρουμε τους κεφτέδες σε ένα ταψί.

Καθαρίζουμε το τηγάνι από το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και επιστρέφουμε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.

Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ