Σήμα «καμπάνα» σε κινητό & ίντερνετ στο μετρό από το 2023

Υπεγράφη η σύμβαση που θα επιτρέψει την πλήρη κάλυψη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε όλους τους σταθμούς και σε ολόκληρο το δίκτυο του μετρό μέχρι το τέλος του 2023, το αργότερο.

Έπειτα από πολυετή διαπραγμάτευση, συμφωνήθηκε με ΟΤΕ και Vantage Towers (η εταιρεία που διαχειρίζεται τις κεραίες κινητής των Vodafone Ελλάδος και Wind Hellas)  η εγκατάσταση των απαραίτητων συστημάτων ώστε να υπάρχει κάλυψη των δικτύων κινητής στο μετρό και να λυθεί η επικοινωνιακή ταλαιπωρία των επιβατών. 

Είναι γνωστό ότι οι επιβάτες του μετρό αδυνατούν να επικοινωνήσουν με το κινητό τους τηλέφωνο  σε πολλούς σταθμούς, ειδικά της γραμμής 3 καθώς δεν υπάρχει σήμα. Το θέμα είχε τεθεί και στο παρελθόν αλλά υπήρχε συζήτηση για το ποιος έχει την ευθύνη: Η Αττικό Μετρό, που κατασκευάζει και διαχειρίζεται τους σταθμούς και το δίκτυο του μετρό ή η ΣΤΑΣΥ η οποία παρέχει το συγκοινωνιακό έργο; Ο γρίφος λύθηκε και τελικά υπεγράφη η σύμβαση της ΣΤΑΣΥ με τις εταιρείες διαχείρισης των δικτύων κινητής.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει εντάξει τους σταθμούς του μετρό στα σημεία που θα εγκατασταθούν σημεία πρόσβασης στο πλαίσιο του έργου WiFi4GR. Έτσι, οι επιβάτες του μετρό θα μπορούν όσο βρίσκονται στους σταθμούς να έχουν δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ