Christian Dior: Μία haute couture συλλογή με φολκλόρ «άρωμα» - επίκεντρο το έργο της Ουκρανής Olesia Trofymenko (φωτό & βίντεο)

Ο οίκος παρουσίασε τη νέα του συλλογή στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού

Το δέντρο της ζωής βρίσκεται στην καρδιά του έργου της Ουκρανής καλλιτέχνιδας Olesia Trofymenko και αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης για τη συλλογή υψηλής ραπτικής φθινοπώρου-χειμώνα 2022-2023 του Dior που σχεδιάστηκε από τη Maria Grazia Chiuri και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Όταν η Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας είδε το έργο της Olesia Trofymenko την άνοιξη, ήξερε ότι ήθελε να συνεργαστεί μαζί της για το φθινοπωρινό της show.

Photo: EPA via ΑΠΕ/ΜΠΕ

 «Είδα αυτό το έργο της στο Maxxi, το μουσείο σύγχρονης τέχνης στη Ρώμη, στο οποίο κεντούσε ένα ζωγραφισμένο τοπίο», είπε η Chiuri, σύμφωνα με την Vogue προσθέτοντας ακόμα: «Όταν είδα αυτό το κομμάτι, κατάλαβα ότι η αναφορά στο κέντημα προέρχεται από την ουκρανική λαϊκή φορεσιά».

Στο site του διάσημου οίκου μόδας διαβάζουμε για την καλλιτέχνη και τη νέα κολεξιόν ότι: «Η ζωγραφική και το κέντημα δίνουν μια συναισθηματική φόρτιση σε αυτή την εικόνα που είναι σύμβολο για διαφορετικούς μακρινούς πολιτισμούς και μυθολογίες».

Photo: EPA via ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η Chiuri άφησε για λίγο στην άκρη τις πούλιες και τα αστραφτερά ζακάρ - που συνήθως πρωταγωνιστούν στις haute couture πασαρέλες τοτ Παρισιού - και έστρεψε την προσοχή της σε φολκλόρ τεχνικές, στην τέχνη της βελόνας και της κλωστής. 

«Είναι πραγματικά ένα έργο που έχει μέσα σε αυτά την ιδέα ότι η τέχνη και ο τεχνίτης βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο», είπε ο Chiuri στο Reuters.

Τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα την Δευτέρα με μακριά φορέματα με φουσκωτά μανίκια, περίτεχνα παλτό και ρούχα με κεντήματα λουλουδιών. Τα ενδύματα λειτούργησαν ως λευκοί καμβάδες με τα ουδέτερα χρώματα να κυριαρχούν στο catwalk.

Παρόλο όμως που είδαμε κυρίως μπεζ, μαύρα και λευκά σύνολα το show έκλεισε με ένα κόκκινο φουστάνι.

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες: dior.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ