Made in Greece οι φιναλίστ του Envolve Award 2022: Εταιρείες, εφαρμογές & πλατφόρμες που εστιάζουν στο μέλλον

Διεκδικούν έως 50,000 ευρώ άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης

Eκατοντάδες επιχειρηματικές ιδέες αξιολογήθηκαν προσεκτικά από την ομάδα του Envolve και την Κριτική Επιτροπή. Οι ομάδες μοιράστηκαν το όραμά τους για το μέλλον και οι δέκα φιναλίστ διεκδικούν έως 50,000 ευρώ άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης.

Σήμερα, καλωσορίζουμε επίσημα στην οικογένεια του Envolve τους: bespot., Coffe-Eco, eVplus, GRANDMAMA SA, Infin8, Kineo, Morphoses, OptIn PC, Petexplorer και Shiplemon.
Kάθε χρόνο, η οικογένεια του Envolve μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία, καθώς επίσης και στο ελληνικό start-up οικοσύστημα. Συγχαρητήρια σε όλους! 

Οι φετινοί φιναλίστ μας, δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους κλάδους που εστιάζουν στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών υγείας και φαρμακευτικών υπηρεσιών, της εκπαίδευσης, των βιώσιμων μεταφορών, της τεχνολογίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (FinTech), των ψηφιακών λύσεων για το λιανεμπόριο (RetailTech), καθώς και των υπηρεσιών μεταφοράς (courier).

Η ανακοίνωση των νικητών του Envolve Award Greece 2022 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 18:00 – 21:30, στο Κολλέγιο Αθηνών, Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό.

Μπορείτε να κλείσετε θέση εδώ.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Σάκης Τανιμανίδης, φιλοξενώντας δυναμικές συζητήσεις και fireside chats με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και του οικοσυστήματος καινοτομίας.

Μετά την ανακοίνωση των νικητών θα ακολουθήσει γιορτή για τα 10 χρόνια του Envolve. Εάν δεν μπορείς να τα καταφέρεις ή εξακολουθείς να τηρείς κοινωνική απόσταση, το Envolve Award Greece 2022 θα μεταδίδεται ζωντανά στην πλατφόρμα διαδικτυακής μετάδοσης του Chorus Call Hellas τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά.

Αυτοί είναι οι 10 φιναλίστ:

Bespot.


Η Bespot είναι μια εταιρεία που αναδεικνύει την αξία των δεδομένων τοποθεσίας και συνεισφέρει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των φυσικών χώρων λιανικού εμπορίου.

Μέσω τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και τεχνολογίας IoT, η  εφαρμογή παρέχει τεχνικές λύσεις για υψηλής ακρίβειας ανίχνευση κίνησης, ήδη σε περισσότερα από 4.000 καταστήματα του λιανεμπορίου.  Προσφέρει τη δυνατότητα ενεργοποίησης προσωποποιημένου περιεχομένου και αποτύπωσης τάσεων επισκεψιμότητας, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών.

 www.bespot.com

Coffe-Eco

Η Coffe-Eco είναι μια εταιρεία που δημιουργεί ένα οικοσύστημα μηδενικών αποβλήτων για την συλλογή και ανακύκλωση καφέ espresso. Μετατρέπει τα υπολείμματα παρασκευής καφέ espresso σε μια βιώσιμη πρώτη ύλη  που χρησιμοποιείται για την παραγωγή καλλυντικών επιδερμίδας. Αυτή η βιώσιμη διαδικασία μετατρέπει την αλυσίδα εφοδιασμού espresso από γραμμική σε κυκλική.

 https://coffe-eco.gr/

eVplus

Η eVplus είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και βοηθά τους οδηγούς ηλεκτροκίνητων οχημάτων να βρουν βέλτιστα σημεία φόρτισης. Αξιολογώντας δεδομένα του κάθε οδηγού σχετικά με την οδηγική τους συμπεριφορά, την καθημερινότητα, τον προϋπολογισμό τους, τις καιρικές συνθήκες και τον επιθυμητό χρόνο μετάβασης στον προορισμό τους, προτείνει διαδρομές και σταθμούς φόρτισης.

www.evplus.gr

GRANDMAMA SA

Το grandmama είναι μια online πλαρφόρμα που βοηθάει τους ηλικιωμένους και τις οικογένειες τους να επιλέξουν έναν έμπειρο και έμπιστο φροντιστή για τη φροντίδα των αγαπημένων τους στο σπίτι, σε όλη την Ελλάδα. Ακολουθείται μια διαδικασία συνέντευξης και αξιολόγησης του φροντιστή καθώς και ελέγχου ιστορικού, συστάσεων και δικαιώματος εργασίας στην Ελλάδα. Από την άλλη, οι χρήστες αξιολογούν τις υπηρεσίες των φροντιστών, σε ένα σύστημα αξιολόγησης με συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια.

https://www.grandmama.gr/

Infin8

Η Infin8 είναι μια εφαρμογή που βοηθάει την οικονομική διαχείριση εταιρειών και ιδιωτών. Προσφέρει πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες των χρηστών, αυτοματοποιημένη κατηγοριοποίηση συναλλαγών για καλύτερη διαχείριση των εσόδων και εξόδων, καθώς και δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων από οποιοδήποτε λογαριασμό του χρήστη, εύκολα και με ασφάλεια. Το όραμα της είναι να χρησιμοποιήσει τη δύναμη των ανοιχτών τραπεζικών υπηρεσιών για τη δημιουργία δυνητικών πελάτων για εμπόρους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η εφαρμογή της Infin8 είναι διαθέσιμη σε έξι χώρες και υποστηρίζει πάνω από 160 τράπεζες.

https://infin8.eu/el/

Kineo

Η Kineo προσφέρει υπηρεσίες ευέλικτης ιδιοκτησίας οχημάτων μικροκινητικότητας. Με ένα σταθερό μηνιαίο κόστος, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το ηλεκτρικό ποδήλατο ή πατίνι που ταιριάζει καλύτερα στις καθημερινές τους ανάγκες, όπως και τη συντήρηση, ασφάλεια και στάθμευση του.

https://kineo.gr/

Morphoses

Η Morphoses είναι μια διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα για παιδιά ηλικίας 6 έως και 17 ετών, μέσω της οποίας ενισχύουν τις δεξιότητές τους και αποκτούν κατάλληλα εργαλεία για το μέλλον τους. Μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών αναπτύσσουν, μεταξύ άλλων, δεξιότητες όπως η συναισθηματική νοημοσύνη, η επικοινωνία, η περιέργεια και η διαχείριση χρόνου.

https://morphoses.io/

OptIn PC

Η OptIn είναι μια πλατφόρμα που αυτοματοποιεί  το σχεδιασμό προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων μετοχών σε εργαζομένους (Employee Share Options/ESO), τη διαχείριση μετοχών, και την προσωποποιημένη εκπαίδευση των εργαζομένων σχετικά με τα ESO. Όραμα της OptIn είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων για την παροχή κινήτρων στο ανθρώπινο δυναμικό τους, αλλά και η παροχή πόρων για την εξάσκηση των δικαιωμάτων αυτών.

https://optin.com.gr

Petexplorer

Το Petexplorer είναι η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα (online marketplace), στην Ελλάδα, αποκλειστικά για κατοικίδια. To Petexplorer είναι πλατφόρμα εύρεσης και αξιολόγησης κτηνιάτρων, καθώς και επαγγελματιών και υπηρεσιών για κατοικίδια.

https://www.petexplorer.gr/

Shiplemon

To Shiplemon είναι μια πλατφόρμα που συνδέει όλες τις εταιρείες αποστολών (courier) με τα e-shops σε ένα ενιαίο σύστημα, προσφέροντας μία εφαρμογή διαχείρισης αποστολών, για την αποδοτικότερη και πιο αξιόπιστη εξυπηρέτηση των πελατών τους. Αποστολή του Shiplemon είναι να μετατρέψει τη διαχείριση των αποστολών σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εργαλείο ανάπτυξης για τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce).

https://www.shiplemon.com/

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ