«Έφυγες καλοκαίρι, φίλε»: Η Μαίρη Χρονοπούλου αποχαιρετά τον Δάκη - Τόσα καλοκαίρια, η φωνή του στο θρυλικό Γοργόνες & Μάγκες (φωτό)

«Εις το επανιδείν»

Συγκινεί η ανάρτηση της Μαίρης Χρονοπόπουλου για τον χαμό του Δάκη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η μεγάλη κυρία του ελληνικού σινεμά έγραψε χαρακτηριστικά για τον αγαπημένο τραγουδιστή:

«Έφυγες καλοκαίρι φίλε. Μετά από «τόσα καλοκαίρια». Γιατί; Η μαγική σου φωνή συνόδεψε ενα εμβληματικό χορευτικό μου. Δεν υπήρξαμε κολλητοί αλλά όταν συναντιόμασταν είχαμε μια σπάνια ένωση. Θυμάμαι πάντα την ευγένεια σου, το χιούμορ σου, όλα. Η αιγιπτιωτικη καλή, παλιά αγωγή. Εις το επανιδείν».

Στο post της βλέπουμε ένα κολάζ με την φωτογραφία του καλλιτέχνη, αλλά και την εικόνα της ίδιας με τον Λάκη Κομνηνό, στο θρυλικό «Γοργόνες και Μάγκες».

Σε μια σκηνή της ταινίας η ηθοποιός χόρευε με τον συμπρωταγωνιστή της, υπό τους ήχους του αξέχαστου τραγουδιού του Δάκη «Τόσα καλοκαίρια».

Δείτε επίσης:

 

Με αφορμή τον θάνατο του καλλιτέχνη η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου θα γράψει σε ανάρτησή της στο Facebook για το αγαπημένο μούζικαλ:

«Γοργόνες & μάγκες : Όταν στο Σινέ Αλάμπρα, το θερινό σινεμά των Αμπελοκήπων που πέρναγα τα καλοκαίρια μου σαν μικρό παιδάκι γιατί ανήκε στον μπαμπά μου …. έβλεπα την Μαίρη Χρονοπούλου ήθελα να της μοιάσω , ενώ ηθελα να παντρευτώ τον Λάκη Κομνηνό?

Το θρυλικό μιούζικαλ της Φίνος Φιλμ είναι γυρισμένο το 1967 στην Υδρα, ο Δαλιανίδης όμως έχει επιλέξει άγνωστες τοποθεσίες του νησιού, καθώς υποτίθεται πως επρόκειτο για ένα μικρό, ασήμαντο νησάκι το οποίο ήθελαν να αξιοποιήσουν τουριστικά.

Τη μουσική και τα τραγούδια της ταινίας -που γίνονται όλα διαχρονικές επιτυχίες- γράφει ο Μίμης Πλέσσας, Loukila Carrer Plessa ενώ οι στίχοι είναι του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Μαρινέλλα και ο Δάκης, που το όνομά του δεν υπάρχει στις αφίσες, καθώς ο ίδιος δεν εμφανίζεται στην ταινία, γιατί  τότε είχε άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις και δεν θα ήταν παρών  στα γυρίσματα. Ακούμε μόνο τη φωνή του στο αγαπημένο ερωτικό κομμάτι "Τόσα Καλοκαίρια", ενώ βλέπουμε τη Μαίρη Χρονοπούλου και τον Λάκη Κομνηνό σε tableau vivant  και σε χορογραφία. Finos Film Official Finos Films

Ο Γιάννης Δαλιανίδης με το "Τόσα Καλοκαίρια" δημιουργεί έτσι το πρώτο ελληνικό βίντεο κλιπ στον κινηματογράφο με αυτό τον τρόπο και η σκηνή καταγράφεται στην ιστορία του ελληνικού σινεμά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ