O Δάκης ήταν ένας γλυκός άνθρωπος! Aγκαλιά με τη Μαρινέλλα, τρέλες με τον Κώστα Βουτσά - Οι καλλιτέχνες τον αποχαιρετούν

Η μάχη με τον καρκίνο και οι μεγάλες επιτυχίες....

Έφυγε από την ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο ο τραγουδιστής Δάκης. Ήταν 78 ετών.

Την δυσάρεαστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της η ραδιοφωνική παραγωγός και σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ.

«Στην Αυγή του καλοκαιριού διάλεξες να φύγεις ψυχούλα μου…. Εσύ που μας εκανες να λατρέψουμε τα καλοκαίρια….. τόσα καλοκαίρια…. Ξεκουράσου….θα σ’αγαπω πάντα…
«Αυτό το καλοκαίρι το περίμενα με δίχως ένα σύννεφο, με δίχως στεναχώρια, Αλλ' όμως δε με ζέστανε ο ήλιος του» έγραψε στο Twitter.

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί με τον φίλο του Τάκη Σώγιερ να αναφέρει πρόσφατα ότι ο τραγουδιστής είχε μείνει μόνο 42 κιλά.

Ο Δάκης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens» και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston. 

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες Τόσα καλοκαίρια και Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Συνεργάστηκε με Έλληνες συνθέτες όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά.

Είχε τραγουδήσει στίχους στιχουργών όπως Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου, Ξενοφώντας Φυλέρης, Θάνος Σοφός, Ρόνη Σοφού κ.ά.

Πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο, δημοσιογράφοι και συνάδελφοί του που συνεργάστηκαν μαζί του, δεν κρύβουν τη συγκίνησή τους καθώς μιλούν για εκείνον, αποχαιρετώντας τον μέσω των social media. 

Ο παιανίστας Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, με ένα βίντεο στο Instagram είπε το δικό του αντίο και έγραψε στην ανάρτηση. 

''Οι συνομιλίες μας κράτησαν μέχρι πολύ πρόσφατα… Προσπάθησα να του δίνω κουράγιο, του έλεγα πως πρέπει να γίνει καλά γιατί έχουμε κι άλλα να κάνουμε τώρα που γνωριστήκαμε…
Του το επανέλαβα σε μία από τις τελευταίες συνομιλίες μας
- μου απάντησε αποστομωτικά , τρυφερά και βελούδινα, «δεν το βλέπω να γίνεται, σύντομα…» Για λίγες εβδομάδες αποκόπηκε από συναναστροφές… Ο ΚΥΡΙΟΣ που γνώρισα. Τώρα άγγελος! Δάκη, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ γιατί είσαι ταυτισμένος με τα καλύτερα χρόνια αυτής της χώρας''. 

Η δημοσιογράφος Έλενα Μακρή Λυμπέρη ανάρτησε στο Elena’s diary_blog πολλές φωτογραφίες με τον τραγουδιστή και μεγάλα ονόματα όπως την Μαρινέλλα, τον Κώστα Βουτσά και τον Σωτήρη Μουστάκα. 

O δημοσιογράφος Γιάννης Βίτσας ανέβασε επίσης μια φωοτγραφία του με τον Δάκη. Στην λεζάντα έγραψε: ''Ένας βαθιά ευγενης, ευαίσθητος και σημαντικός καλλιτέχνης. Συναντηθήκαμε θυμάμαι τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2014, όπου μου μίλησε από καρδιάς για τα πιο κομβικά γεγονότα της προσωπικής και επαγγελματικής του ζωής για το περιοδικό «Εγω». Καλό ταξίδι στο φως Δάκη!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ