Οι τελευταίες συνεντεύξεις του Δάκη: Όταν είχε μιλήσει ανοιχτά για τον καρκίνο - «μου είχαν δώσει 6 μήνες ζωής» (βίντεο)

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών

Θλίψη έφερε η είδηση ότι ο αγαπημένος τραγουδιστής Δάκης έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 79 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο. 

Ο καλλιτέχνης είχε μιλήσει στο παρελθόν ανοιχτά για το πρόβλημα υγείας, μέσα από συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Δάκης διαγνώστηκε το 2019 με καρκίνο στο παχύ έντερο.  Ο ίδιος πάλεψε σκληρά με την ασθένεια, ωστόσο δυστυχώς η υγεία του είχε επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό.

«Το πραγματικό μου όνομα είναι Βρασίδας Χαραλαμπίδης. Από το Βρασιδάκης. Στη μητέρα μου δεν άρεσε καθόλου το Βρασίδας. Έτσι έμεινε το Δάκης. Όταν ήρθα εδώ και πήγα στην Minos για τον πρώτο μου δίσκο, μου λέει ο πατέρας Μίνος πως σε λένε; Λέω Δάκη. Το επώνυμο; Χαραλαμπίδης. Άσε μου λέει αν τραγουδούσες ρεμπέτικο είναι ότι πρέπει, κρατάμε το Δάκης» θα πει μεταξύ άλλων στην τελευταία του συνέντευξη.

Ο τραγουδιστής είχε μιλήσει στο  «Μουσικό Κουτί» με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και την Ρένα Μόρφη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πριν ένα χρόνο ο Δάκης είχε αναφέρει μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό, ότι του είχαν δώσει έξι μήνες ζωής. «Όταν με ενημέρωσαν πως έχω καρκίνο δεν φοβήθηκα. Μου είχαν δώσει έξι μήνες ζωής… Εντάξει, πέρασαν τρία χρόνια» είχε αναφέρει προσθέτοντας:

 

«Το όνομα μου είναι Βρασίδας Χαραλαμπίδης. Όταν πήγα να υπογράψω το πρώτο μου συμβόλαιο, μου λέει ο κ. Μάτσας «άστο! Αν τραγουδήσεις ρεμπέτικο, εντάξει. Αλλά άστο… Δάκης. Είμαι 57 χρόνια στο τραγούδι, μισό αιώνα και 7 χρόνια κρατάω μικρόφωνο… Χωρίς αυτό δεν ζω. Είμαι 77 χρονών και καμαρώνω για αυτό που είμαι».

 

 

Το Φεβρουάριο του 2021 ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος», με τον αγαπημένο καλλιτέχνη να μιλά στον Ανδρέα Ροδίτη σημειώνοντας: 

«Ορισμένες φορές ξαφνικά υπάρχει μια δύναμη που δεν περιμένεις. Δεν είμαι γενναίος. Είμαι δειλός.  Δεν μου το είχαν πει. Με έπιασαν οι πόνοι και πήγα στο νοσοκομείο. Είδαν ότι έχω καρκίνο στο παχύ έντερο. Μου είπαν να κάνω μια κολονοσκόπηση και δεν πήγαινα να κάνω γιατί φοβόμουν. Με χειρούργησαν και είπαν οι γιατροί στους δικούς μου πώς έχω έξι μήνες ζωής.

Δεν είπαν τίποτα σε εμένα. Μου φέρονταν όλοι με αγάπη. Είχα κάποια αγαπημένα πρόσωπα στο πλευρό μου και οι συγγενείς μου. Μετά τους έξι με επτά μήνες άρχισαν να μου ψιθυρίζουν κάτι και τότε το αντιλήφθηκα. Ακόμη όμως ζω».

«Κάθε πρωί που ξυπνάω, είμαι ευγνώμων στον ήλιο, στον Θεό και στην Παναγία» θα συμπληρώσει τότε ο Δάκης αναφερόμενος στην περιπέτεια με την υγεία του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ