Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Eίναι στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του - Η μητέρα του είχε συλληφθεί (βίντεο)

Θρίλερ με την απαγωγή του 6χρονου...

Εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Νορβηγία μαζί με τον πατέρα του βρίσκεται ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, ο οποίος εξαφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης μέσα από το σπίτι όπου ζούσε με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην Κηφισιά.

Η πλευρά του πατέρα, μέσω δικηγόρου, αναφέρει ότι "δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ευημερία του παιδιού" και κατηγορεί τη μητέρα για απαγωγή καθώς μεταξύ άλλων τονίζει ότι "έχουν ληφθεί τα σχετικά μέτρα ασφαλείας, για να αποτραπεί άλλη μια παράνομη απαγωγή του παιδιού από τη Νορβηγία".

 

Μάλιστα, οι δικηγόροι του πατέρα στην επιστολή που έστειλαν στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τη μητέρα σημειώνουν ότι "τα ελληνικά δικαστήρια απέτυχαν να ανταποκριθούν στα πρότυπα της Σύμβασης της Χάγης του 1980 για την άμεση επιστροφή του απαχθέντος παιδιού στη χώρα συνήθους διαμονής του".

Όπως αναφέρουν για το νομικό σκέλος της υπόθεσης, ο πελάτης τους επαναλαμβάνει ότι η ετυμηγορία του Νορβηγικού Δικαστηρίου με ημερομηνία 15 Ιουνίου 2021 είναι σε ισχύ και ρυθμίζει το νομικό πλαίσιο για το παιδί.

 

Σε επιστολή που έστειλαν οι δικηγόροι του Νορβηγού προς τους εκπρόσωπους της Ελληνίδας μητέρας, αναφέρονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση του παιδιού αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είναι χαρούμενο» για την επιστροφή του, ενώ  τονίζει πως «θα εξεταστεί για να φανεί αν έχει κάποιο πρόβλημα μετά την απαγωγή του».
 

Μάλιστα, στην επιστολή τους προς τους Έλληνες δικηγόρους, οι Νορβηγοί λένε ότι «τα ελληνικά δικαστήρια απέτυχαν να ανταποκριθούν στα πρότυπα της Σύμβασης της Χάγης του 1980 για την άμεση επιστροφή του απαχθέντος παιδιού στη χώρα της μόνιμης διαμονής του» προσθέτοντας μάλιστα: «Ο πελάτης σας αρνήθηκε να καταθέσει στο Δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο που διορίστηκε από το Δικαστήριο με έξοδα του κράτους. Η απόφαση επιδόθηκε στην πελάτισσά σας, αλλά επέλεξε - δυστυχώς - να μην την σεβαστεί».

IMG_8406

Αναλυτικά η επιστολή:

Σημειώνουν ότι η μητέρα αρνήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο που ορίστηκε από την έδρα με έξοδα του Νορβηγικού κράτους.

"Η ετυμηγορία επιδόθηκε στην πελάτισσά σας, αλλά εκείνη επέλεξε -δυστυχώς- να μην τη σεβαστεί. Η πελάτισσά σας κατηγορείται για απαγωγή παιδιών από τις νορβηγικές αρχές και ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή της, εάν επιλέξει να φύγει από την Ελλάδα", όπως υπογραμμίζεται.

Σύμφωνα με ελληνικές αστυνομικές πηγές, η μητέρα μετά την αρπαγή του Ράινερ το 2020 συνελήφθη στην Ελλάδα αλλα ο Εισαγγελέας την άφησε ελεύθερη για το καλό του 6χρονου, αναφέροντας της ωστόσο ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να παραδώσει το παιδί όταν ζητηθεί από τις νορβηγικές Αρχές.

Μάλιστα ο ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο πατέρας του παιδιού, έως αυτή την ώρα, δεν διώκεται στη χώρα μας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ