Βενζίνη στα ύψη! Οι Έλληνες οδηγοί πάνε Βουλγαρία - φουλάρουν τα ρεζερβουάρ στη μισή τιμή (βίντεο)

Στην Βόρεια Ελλάδα τα αυτοκίνητα κάνουν ουρές

Με τις τιμές των καυσίμων να έχουν πάρει για τα καλά φωτιά και σε ορισμένα νησιά να ξεπερνούν και τα 2,5 ευρώ, οι ταξιδιώτες του σαββατοκύριακου γεμίζουν τα ρεζερβουάρ από την Αθήνα, μήπως γλυτώσουν λίγα ευρώ.   Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά ακριβά πλέον ακτοπλοϊκά εισιτήρια. 

Την ίδια ώρα στην Βόρεια Ελλάδα τα αυτοκίνητα κάνουν ουρές, αφού πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να πάνε σε γειτονικές χώρες, όπως στην Βουλγαρία και ττην Αλβανία για να βάλουν βενζίνη.

Οι Έλληνες θα πουν πως λίγα μέτρα από τα σύνορα μπορούν να γεμίσουν σχεδόν με τα μισά λεφτά και να επιστρέψουν ή να συνεχίσουν τα ψώνια τους και σε ρούχα ή τρόφιμα Οι τιμές είναι περίπου στο 40% φτηνότερα από την Ελλάδα.

Στις γειτονικές μας χώρες η αμόλυβδη έχει από 1,28 ευρώ στην Τουρκία ως 1,883 ευρώ στην Αλβανία. Σήμερα στην Ελλάδα η τιμή διυλιστηρίου για την απλή αμόλυβδη είναι στα 1.673,654€, δηλαδή η ακριβότερη από την τιμή λιανικής στις περισσότερες γειτονικές μας χώρες.

Στα πρατήρια του Ρεθύμνου η αμόλυβδη έχει 2,246 ευρώ, των Κυκλάδων 2,376 ευρώ και στην Θεσσαλονίκη 2,162 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος όπως θα πουν στον Άγγελο Λαμπίδη που οι οδηγοί φουλάρουν στην Βουλγαρία, σύμφωνα με το MEGA.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ