Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Εξοχική κατοικία με πανοραμική θέα σε Άνδρο & Κύθνο – Με ασκεπή εσωτερική πισίνα στο εσωτερικό του κτηρίου (φωτό)

H εντυπωσιακή κατοικία βρίσκεται στη Σύρο, μόλις 7χλμ από την Ερμούπολη. 

Η κλιμακωτή κατοικία με την πισίνα χωροθετείται ελεύθερα σε ένα ιδιαίτερα επικλινές γήπεδο 8 στρεμμάτων, σε απόσταση 7 km από την Ερμούπολη, με πανοραμική θέα στη βορειοδυτική ακτογραμμή της Σύρου και στα νησιά Γυάρο, Άνδρο και Κύθνο. Η ασκεπής "εσωτερική" πισίνα στην καρδιά του κτιρίου, προστατεύει την ιδιωτικότητα των χρηστών της και επιπλέον αποτελεί μια επιπλέον πηγή φωτός και ενδιαφέροντος για τους χώρους της κατώτερης στάθμης του κτιρίου μέσω των 3 μεγάλων υποβρύχιων παραθύρων της.

Πηγή: ktirio.gr

Το δώμα των χώρων της κατώτερης στάθμης αποτελεί χώρο χαλάρωσης και κίνησης περιμετρικά της πισίνας αλλά και εκτόνωσης των χώρων που βρίσκονται στην ανώτερη στάθμη.

Στην άνω στάθμη αναπτύσσονται οι χώροι διημέρευσης (κουζίνα - τραπεζαρία - καθιστικό) και το κυρίως υπνοδωμάτιο, που περιλαμβάνει εσωτερικό λουτρό και ιματιοθήκη.

Πηγή: ktirio.gr

Στην κάτω στάθμη και μέσω του κεντρικού κλιμακοστασίου, που έχει θέα στο εσωτερικό της πισίνας, χωροθετούνται 2 υπνοδωμάτια, ένα γραφείο και ο χώρος φιλοξενίας - ξενώνας της κατοικίας, όπως επίσης βοηθητικά δωμάτια, αποθηκευτικοί χώροι, το κελάρι και ένας πολυχώρος διασκέδασης (playroom - home cinema). 

Πηγή: ktirio.gr

Επιπλέον, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, επιτυγχάνεται σε σημαντικό βαθμό η ενοποίηση των εσωτερικών χώρων με τους εξωτερικούς, τους ζεστούς μήνες του έτους.  

Έγινε εκτεταμένη χρήση επιχρισμένης λιθοδομής και ανεπίχριστης δίχως αρμό, σε καμπύλους τοίχους παράλληλα με τις ισοϋψείς του γηπέδου, τόσο για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, όσο και για τη διαμόρφωση της όψης της κατώτερης στάθμης του κτιρίου. 

Πηγή: ktirio.gr

Χρησιμοποιήθηκε τσιμεντοκονία στο χρώμα του τσιμέντου ή έγχρωμη, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, τριπτά μαρμαροκονιάματα δίχως οδηγούς, με σπασμένες τις γωνίες για το κέλυφος του κτιρίου, ξύλινες οροφές και ξύλινα δάπεδα και πλακοστρώσεις με πλάκες Τήνου δουλεμένες στο χέρι.

Πηγή: ktirio.gr

Πέτρινα τοιχία, εμφανή ή ασβεστωμένα και καλντερίμια - λιθόστρωτα διαμορφώνουν παρτέρια φύτευσης και χώρους κίνησης, όπως αναφέρει το ktirio.gr. Ξύλινες πέργκολες και κουφώματα, αλλά και βιομηχανικό δάπεδο στον περιβάλλοντα χώρο, εφελκυόμενη λευκή μεμβράνη - τέντα στο χώρο του μπάρμπεκιου και υποβρύχια ανοξείδωτα παράθυρα στην πισίνα είναι χαρακτηριστικά στοιχεία "παντρέματος" του χθες με το σήμερα. 

Πηγή: ktirio.gr

Αρχιτεκτονική μελέτη, επίβλεψη: «ΧΩΡΟγράφοι» – Κατερίνα Ε. Δούναβη
Στατική μελέτη, επίβλεψη: «ΧΩΡΟγράφοι» - Μηνάς Δ. Μπουγιούρης
Συνεργάτες, ομάδα σχεδιασμού:  Ελένη Κ. Μύτιλη, αρχιτέκτων μηχανικός,
Φλώρα Ν. Ρούσσου, πολιτικός μηχανικός Τ.Ε., Χρήστος Α. Γκόλφης, υπεύθυνος εργοταξίου
Μελέτη φωτισμού: Ζωή Ο. Μπάμπου, αρχιτέκτων μηχανικός, σύμβουλος φωτισμού UC London
Εσωτερική διακόσμηση: «ΧΩΡΟγράφοι», Στέλλα Ν. Γιαλόγλου, διακοσμήτρια
Τοποθεσία: Βόλακας, Σύρος
Συνολικό εμβαδό: 345,82 m²
Χρόνος μελέτης: 2009 - 2010
Χρόνος κατασκευής: 2010-2011
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Πετράκης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ