Πάτρα - θάνατος τριών παιδιών: Πειθαρχική έρευνα για τους ιατροδικαστές της Μαλένας και της Ίριδας (βίντεο)

Με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης

Πειθαρχική έρευνασε βάρος  δύο ιατροδικαστών, για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, διέταξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Κώστας Τσιάρας ζήτησε να ερευνηθούν τα πορίσματα των δύο ιατροδικαστών και να γίνει έλεγχος της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων. Η έρευνα θα γίνει για να εξακριβωθεί τι συνέβη με αυτές τις εκθέσεις, βάσει του νόμου 3772/2009 /άρθρο 6.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με έγγραφό του προς τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη, ζήτησε να διερευνηθούν μέσω της εσωτερικής έρευνας οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των κοριτσιών από την Πάτρα.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Αθηνών έχει καθήκοντα ελέγχου των ενεργειών των ιατροδικαστών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση αφού όπως αναφέρεται «ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, οι προϊστάμενοι των Περιφερειακών Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών και οι προϊστάμενοι των Τοπικών Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών έχουν τις αρμοδιότητες των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων αντιστοίχως και τις πάσης φύσεως αρμοδιότητες που προσήκουν στους λοιπούς υπαλλήλους που ασκούν τα καθήκοντα αυτά, όπως αρμοδιότητες πειθαρχικού χαρακτήρα, σύνταξης εκθέσεων αξιολόγησης των ιατροδικαστών και του λοιπού προσωπικού της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας».

Δηλαδή ο επικεφαλής έχει δικαίωμα και πειθαρχικού ελέγχου αφού η νομική δυνατότητα είναι σαφής αλλά και ελέγχου εσωτερικού της ορθότητας των αναφορών και των εκθέσεων. 

Πάτρα: Τι ζήτησε η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου για το Πάσχα

Έκτακτο επισκεπτήριο λόγω των ημερών έχει σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλού, όπου θα την επισκεφθούν η μητέρα της, η αδελφή της και ο πατριός της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pelop.gr, το μόνο που ζήτησε από την οικογένειά της η Ρούλα Πισπιρίγκου να της πάνε στην φυλακή είναι οι φωτογραφίες των τριών παιδιών της, Τζωρτζίνας, Μαλένας και Ίριδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δεδομένου ότι τη Δευτέρα υπό διαφορετικές συνθήκες θα γιόρταζε η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Νωρίς το πρωί η οικογένεια της Ρούλας πήγε διαδοχικά στο μνήμα της Μαλένας στο Α Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών και κατόπιν στο κοινό μνήμα της Ίριδας και της Τζωρτζινας στο Νεκροταφείο Συχαινών της Πάτρας. Χθες το ίδιο έκαναν και οι γονείς του Μάνου Δασκαλάκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ