Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: «Σας βοηθήσαμε να απελευθερωθείτε κι εσείς απελάσατε Ρώσους διπλωμάτες» (βίντεο)

Η ανάρτηση της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή τηναπέλαση Ρώσων διπλωματών, από την Αθήνα.

Ειδικότερα σε ανάρτησή της στο Telegram η  Ζαχάροβα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αν και η Μόσχα βοήθησε την Ελλάδα να αποκτήσει την ανεξαρτησία της, τώρα με την εν λόγω επιλογή, σχεδόν μηδενίζει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Παράλληλα συνδέει τις απελάσεις με την επίσκεψη της Αμερικανίδας υφ. Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ στη χώρα μας και την 6η Απριλίου με την επίθεση των Ναζί το 1941, με την ίδια να διερωτάται αν η επιλογή είναι συμπτωματική ή πρόκειται για έναν «διαβολικά ακριβή υπολογισμό».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κάνει λόγο και για τις σχέσεις των δύο χωρών, σημειώνοντας ότι «το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας».

«Και αυτό παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την ίδια πίστη με τους Έλληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους Έλληνες φίλους μας», συνεχίζει η Ζαχάροβα, υπενθυμίζοντας την περσινή βοήθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών με την αποστολή του αεροσκάφους Beriev αλλά και πυροσβεστών.

Στην αρχές Απριλίου η M. Ζαχάροβα με αφορμή την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, είχε κάνει λόγο για μια «άνευ προηγουμένου κίνηση» στις ρωσοελληνικές σχέσεις σημειώνοντας ότι «θα απαντήσουμε καταλλήλως».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ