Άκης Πετρετζίκης: Τέλειο Σάντουιτς με καραμελωμένα χοιρινά ribs - Θα το αγαπήσετε με την πρώτη μπουκιά

Κάθε μπουκιά και απόλαυση..... 

Συστατικά

1 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη

1 κ.σ. κρεμμύδι, σε σκόνη

1 κ.γ. μπούκοβο

1 κ.σ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

1 κ.γ. κύμινο

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μέλι

80-100 γρ. κέτσαπ

4 κλ. δεντρολίβανο

1 κιλό χοιρινό, σιδηρόδρομο

Για τη σύνθεση

200 γρ. λάχανο, λευκό και κόκκινο

1/2 πρέζα πιπεριά κόκκινη

1/2 κρεμμύδι

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

300 γρ. ψωμί

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. κέτσαπ

Για το σερβίρισμα

πατάτες τηγανητές

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη, το μπούκοβο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το κύμινο, το ελαιόλαδο, το μέλι και την κέτσαπ. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Απλώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας αλουμινόχαρτο, λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα το δεντρολίβανο.
  • Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα το χοιρινό και απλώνουμε από πάνω όλη τη μαρινάδα. Κλείνουμε καλά με το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και φροντίζουμε να μην έχει τρυπήσει το αλουμινόχαρτο για να μην φύγει η υγρασία.
  • Μεταφέρουμε το χοιρινό σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 4 ώρες.
  • Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C στον αέρα, ξεσκεπάζουμε το χοιρινό και ψήνουμε επιπλέον για 10-15 λεπτά να πάρει χρώμα.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες το λευκό και το κόκκινο λάχανο, την πιπεριά, το κρεμμύδι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ αλάτι, πιπέρι, τη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το ψωμί στη μέση, οριζόντια, και απλώνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το μεταφέρουμε στη γκριλιέρα. Ψήνουμε 1 λεπτό να πάρουν χρώμα.
  • Τοποθετούμε τη βάση από το ψωμί στην επιφάνεια σερβιρίσματος. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη σαλάτα λάχανο.
  • Αφαιρούμε τα κόκκαλα από το χοιρινό και το κόβουμε σε φέτες. Τις τοποθετούμε πάνω από τη σαλάτα λάχανο, απλώνουμε την κέτσαπ και καλύπτουμε με το πάνω κομμάτι του ψωμιού.
  • Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ