Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πάτρα: Οι ζωγραφιές - κραυγή της 9χρονης Τζωρτζίνας & η αποκαλυπτική μαρτυρία για την Ρούλα Πισπιρίγκου (βίντεο)

Πώς αποτύπωνε το κορίτσι τη μητέρα του

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, μετά τη σύλληψη της 33χρονης μητέρας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» η Χριστίνα Μπογιατζή, ψυχολόγος, ανέλυσε ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν από την εκπομπή.

Στην πρώτη φωτογραφία απεικονίζεται το σπίτι της οικογένειας με σκούρα χρώματα.

«Το σπίτι είναι σκοτεινό, η σκεπή είναι σκοτεινή, όλοι ξέρουμε ότι το σπίτι έχει κόκκινο από πάνω, ειδικά στην Ελλάδα, όχι το μπλε που φλερτάρει πολύ με το μαύρο. Δεν έχει πόρτες και έχει πολύ ψηλά παράθυρα και θυμίζει κάπως φυλακή ή/ και νοσοκομείο».

Για μια φλόγα ενδεχομένως που απεικονίζεται στη μέση της σκεπής, η κ. Μπογιατζή λέει: «Είναι κάτι πολύ βαθύ που είναι στο κέντρο ενός πολύ σκοτεινού περιγράμματος. Σίγουρα θα είναι μια κραυγή».

Σε άλλη ζωγραφιά απεικονίζεται η Μίνι Μάους με μαύρο χρώμα: «Δείχνει σε απόλυτη συμμετρία πώς βλέπει τη μητέρα της. Αν αυτό είναι το κεφάλι της μητέρας, είναι μαύρο και είναι από πίσω, δε δείχνει μάτια, στόμα, σημαίνει ότι σε κοιτάζω από πίσω.

 

 

Το γεγονός ότι ζωγράφισε αυτά που ζωγράφισε είναι επίτευγμα και προίκα για εμάς για να καταλάβουμε τον ψυχισμό της. Ό,τι έχει κάνει η Τζωρτζίνα σε ζωγραφιά για μένα είναι κραυγή».

Στην Τρίτη φωτογραφία απεικονίζεται η οικογένεια. Η μαύρη φιγούρα, της οποίας τα πόδια πατάνε στο έδαφος, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, είναι η μητέρα. «Το γεγονός ότι μόνο η μητέρα πατάει, δείχνει την κυριαρχία της, όχι μητρική συμπεριφορά. Είναι συνέχεια με σκούρο χρώμα, είναι επίμονη σε αυτό η Τζωρτζίνα».

Όσο για τη φιγούρα του πατέρα που είναι αποστασιοποιημένος, η κ. Μπογιατζή λέει: «Όταν λείπει ένας πατέρας, αν έλειπε όντως, ένα παιδί μπορεί να τον εξιδανικεύσει και να τον φαντάζεται όπως θέλει εκείνο».

Αποκαλυπτική μαρτυρία για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Πέρυσι στις 8 Απριλίου η 9χρονη μπήκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Εκεί τρεις μέρες αργότερα, το κορίτσι έπαθε ανακοπή της καρδιάς. Ο αναισθησιολόγος κατάφερε μετά από 55 ολόκληρα λεπτά της ώρας να επαναφέρει στη ζωή τη Τζωρτζίνα.

 

 

Για εκείνες τις στιγμές σοκάρει πραγματικά μια αποκαλυπτική μαρτυρία στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» μιας γιατρού της βάρδιας, που αφορά την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρακολουθούσε ατάραχη και ανέκφραστη την προσπάθεια της ανάνηψης:

«Γύρισε η μητέρα προς το μέρος μου, την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του κι ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, είπε: «Πέθανε… Σταματήστε την προσπάθεια, δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ