Πάτρα - Μάνος Δασκαλάκης: «Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου - από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη» (βίντεο)

Η μητέρων των παιδιών εξακολουθεί να αρνείται την ενοχή της 

Ο Μάνος Δασκαλάκης  «έσπασε τη σιωπή του» και μίλησε σε συνέντευξή του, μετά την σύλληψη της συζύγου του Ρούλας Πισπιρίγκου, για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ειδικότερα ο πατέρας των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών που έφυγαν από τη ζωή διαδοχικά σε τρία χρόνια, μίλησε στην κυριακάτικη εφημερίδα  «ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ». 

 «Δεν είμαι εξαφανισμένος. Έχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ότι θα φτάσω στα 30 μου και θα μάθω κάτι τέτοιο. Δεν έχω κανέναν λόγο να κρυφτώ. Δεν έκρυψα ποτέ τίποτα και ποτέ δεν έχω να κρύψω κάτι. Σε κάθε θάνατο έλεγα ότι μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους.

Αν μετάνιωνα μια φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα» ακούγεται να λέει στο πρώτο βίντεο που δημοσιεύτηκε από τη συνέντευξη, ενώ ο ίδιος δεν αναφέρει σε κανένα σημείο το όνομα της συζύγου του.

«Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από πού βρέθηκε η κετανίνη. Από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη. Πώς την έδωσε, τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά» προσθέτει.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου από την ΓΑΔΑ

Την μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, η οποία κρατείται στη ΓΑΔΑ μετά την σύλληψή της επισκέφτηκε ο ένας εκ των  δικηγόρων της, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η ψυχολογική της κατάσταση είναι κακή. Θεωρεί ότι σαν μάνα που έχει χάσει το παιδί της θα έπρεπε να δέχεται τη συμπαράσταση και όχι τις κατηγορίες που εκτοξεύονται σε βάρος της».

Και πρόσθεσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου: «Θεωρεί ότι είναι μόνη της στον αγώνα που κάνει για να βρει ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα. Η κουβέντα της ήταν αυτή ακριβώς “παλεύω μόνη μου”».

Κια συνέχισε: «Η θέση της εξακολουθεί να είναι ότι αρνείται την ενοχή της ούτε δέχεται την κατηγορία που της αποδίδεται. Υπάρχουν πράγματα που είναι υπό διερεύνηση. Η μία πιθανότητα που δίνει είναι να υπάρχουν άλλα άτομα εμπλεκόμενα. Η άλλη πιθανότητα είναι να έχουν γίνει λάθος χειρισμοί είτε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού είτε και μετά το επίδικο συμβάν.

Στο θέμα των αναλύσεων που ακολούθησαν και κυρίως την τοξικολογική εξέταση των δειγμάτων», προσθέτει και εξηγεί πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αμφισβητεί τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αλλά κάνει λόγο για «κάτι που είναι μπροστά μας και δεν το έχουμε δει ακόμα'».

Και κατέληξε: «Η ψυχολογική της κατάσταση είναι κακή. Θεωρεί ότι σαν μάνα που έχει χάσει το παιδί της θα έπρεπε να δέχεται τη συμπαράσταση και όχι τις κατηγορίες που εκτοξεύονται σε βάρος της».

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε να κάνουμε κακό στον Μάνο Δασκαλάκη»

Ένας άνδρας που εργάζεται ως ασφάλεια υψηλών προσώπων, υποστήριξε, μέσα απά την εκπομπή Πρωινοί Τύποι» του ANT1 ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τον  προσέγγισε και ζήτησε προστασία, καθώς δεχόταν απειλές.

Ο άνδρας, που μίλησε υπό τον όρο της προφύλαξης της ανωνυμίας του, σημείωσε ότι προτίθεται να καταθέσει στις Αρχές για όλα όσα γνωρίζει και ανέφερε ακόμη πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τον ρώτησε εάν έχει κάποιον γνωστό στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ώστε να μάθει για την πρόοδο στην έρευνα για τον θάνατο της κόρης της, για τον οποίο πλέον είναι κατηγορούμενη, ενώ ρώτησε και εάν ισχύει πως όποιος οδηγείται για κατάθεση – ανάκριση  στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών “σπάει” μέσα σε 15 λεπτά της ώρας.

Ο άνδρας ισχυρίστηκε ακόμη πως στο δεύτερο ραντεβού που είχε με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η κατηγορούμενη ως παιδοκτόνος, του ζήτησε να βρει έναν άνθρωπο «για να κάνει κακό στον άνδρα της, να του επιτεθεί και να τον τραυματίσει, ώστε να μην μπορεί να εργαστεί και να βιοποριστεί στην Αθήνα και έτσι να αναγκαστεί να γυρίσει στην Πάτρα».

Όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, της απάντησε πως δεν γνωρίζει τέτοιους ανθρώπους και ότι η δουλειά του είναι να προστατεύει ανθρώπους από τέτοιους κινδύνους.

Ακόμη, αίσθηση προκαλούν όσα μετέφερε ο άνδρας ότι του είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον πατέρα των τριών νεκρών σήμερα παιδιών τους, Μάνο Δασκαλάκη, αποδίδοντας σε εκείνη την φράση «αν “πέσω” σε αυτήν την υπόθεση, θα τον πάρω μαζί μου»

«Πιστεύω ότι ο Μάνος κάτι γνωρίζει», ανέφερε στην συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο άνδρας, ενώ ερωτηθείς για την εικόνα που αποκόμισε από τις επαφές του με την Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε πως η γυναίκα «είχε πλήρη γνώση της κατάστασης, ήταν πλήρως συνειδητοποιημένη και ήρεμη. Δεν ήταν άνθρωπος που είχε χάσει τρία παιδιά. Είδα έναν άνθρωπο που δεν φοβάται, δεν είχε αίσθηση κινδύνου».

Συνδυαστική μελέτη για τους τρεις θανάτους των μικρών κοριτσιών

Kαταιγιστικές είναι η εξελίξεις στο θρίλερ με την 33χρονη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της και τη Δευτέρα θα απολογηθεί στον ανακριτή. Η έρευνα επεκτείνεται και στους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, την ώρα που ξέσπασε κόντρα με τον πρώην σύζυγό της και η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η μόνη ουσία που βρέθηκε στο αίμα της 9χρονης εκτός φαρμακευτικής αγωγής είναι η κεταμίνη. Όλες οι άλλες ουσίες που ανιχνεύθηκαν περιλαμβάνονταν στο φαρμακευτικό σχήμα που λάμβανε το κορίτσι.

Ωστόσο, θα γίνει περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος για να ερευνηθεί η ποσότητα των φαρμάκων που έπαιρνε το παιδί κι αν αντιστοιχεί στις συνταγογραφούμενες δόσεις. Επίσης, όπως αναφέρουν ιατροδικαστικές θα γίνει συνδυαστική μελέτη για τους τρεις θανάτους των μικρών κοριτσιών, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ΕΡΤ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το πόρισμα του προϊστάμενου ιατροδικαστικής Αθηνών Νίκου Καρακούκη, που έχει αναλάβει την εκ νέου μελέτη της υπόθεσης, καθώς οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις των δύο μικρότερων παιδιών, δεν οδηγούν στον ίδιο μηχανισμό θανάτου με το τρίτο παιδί, δηλαδή δεν έχουν έως τώρα βρεθεί ίχνη κεταμίνης. Προκύπτουν ωστόσο υπόνοιες ασφυκτικού θανάτου, ενώ ερευνάται αν υπάρχει άλλη κοινή ουσία.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό ηλεκτρονικές συσκευές της 33χρονης μητέρας, προκειμένου να συνδέσουν το παζλ και να βρουν αν υπάρχουν στοιχεία για την προμήθεια της κεταμίνης, που θα τους οδηγήσουν και στον τρόπο χορήγησης της στην μικρή Τζωρτζίνα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ