Δημήτρης Σκαρμούτσος: Πικάντικο φιλέτο ψαριού - ιδανικό πιάτο για όσους αγαπούν τα καυτερά

Το tabasco και η πιπεριά θα δώσουν άλλη γεύση

 

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλη ντομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη

1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά καυτερή, ξεσποριασμένη και πολτοποιημένη

3 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, πολτοποιημένος

3 κ.σ. λευκό κρασί

1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη

3 κ.γ. Tabasco, Chipotle Sause

2 φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, το βασιλικό, το κρασί, το κρεμμύδι, το σκόρδο και 2 κ.γ. Tabasco και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υλικά σε ένα μικρό τηγανάκι και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.

2 Πασπαλίζουμε τα φιλέτα ψαριού με το υπόλοιπο Tabasco.

3 Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρεύουμε τα φιλέτα ψαριού με 1 κ.σ. ελαιόλαδου σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

4 Προσθέτουμε το μίγμα της ντομάτας τα τελευταία 3 λεπτά και σερβίρουμε.

Who is Who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ