Ο πρίγκιπας Αλέξανδρος & η Ελληνίδα πριγκίπισσα Αικατερίνη «υμνούν» τις γυναίκες - «Είστε η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας» (φωτό)

Τις καλούν να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Τις ευχές τους σε όλες τις γυναίκες, έστελαν μέσα από τα social media, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος και η Ελληνίδα πρίγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάστηκε - όπως κάθε χρόνο - στις 8 Μαρτίου.

Το μήνυμα του ζεύγους έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της Lifeline Hellas στο Instagram. Σημειώνεται ότι η Lifeline Hellas είναι ένας ανθρωπιστικός οργανισμός υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας της Διαδόχου Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας που ιδρύθηκε στην Αθήνα.

Η πριγκίπισσα  ίδρυσε την ανθρωπιστική οργάνωση Lifeline το 1993 στο Λονδίνο και στη συνέχεια στην Αθήνα, το Σικάγο, τη Νέα Υόρκη και το Τορόντο, οι οποίοι συνεργάστηκαν με το ίδρυμα του «Ιδρύματος HRH Crown Princess Katherine Foundation» στο Βελιγράδι.

Η Lifeline Hellas παρέχει υποστήριξη μόνο στην Ελλάδα όπου υπάρχουν σημαντικές ανάγκες λόγω της δύσκολης κατάστασης τώρα με την υποστήριξη όλων των γραφείων της Lifeline. Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες των οργανισμών είναι η προσφορά ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία παίδων και η υποστήριξη παιδικών ιδρυμάτων.

Η πριγκίπισσα Αικατερίνη γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα και είναι η κόρη του Ρόμπερτ και της Άννας Μπάτη.

Ο σύζυγός της πρίγκιπας Αλέξανδρος ( Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς - γενν. 17 Ιουλίου 1945) από τον Οίκο των Καραγεώργεβιτς είναι ο τελευταίος διάδοχος του θρόνου του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας και επικεφαλής του Οίκου του.

Το μύνημά τους για την Ημέρα της Γυναίκας - αναλυτικά η ανάρτηση

«ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΚΥΡΙΕΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ»

Βελιγράδι, 8 Μαρτίου 2022 – Ο διάδοχος TRH Αλέξανδρος και η διάδοχος πριγκίπισσα Αικατερίνη στέλνουν τα ειλικρινή τους συγχαρητήρια σε όλες τις κυρίες σε όλο τον κόσμο, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εύχοντάς τους ευημερία και ευτυχία, με ένα μήνυμα ότι είναι ο ισχυρός πυλώνας της κοινωνίας μας και ότι πρέπει πάντα να κυνηγούν τα όνειρά τους, με τη δύναμή τους μπορούν να πετύχουν τα πάντα.

«Η σύζυγός μου, η πριγκίπισσα Αικατερίνη, και εγώ στέλνουμε τα συγχαρητήριά μας σε όλες τις γυναίκες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Αυτή η ημέρα είναι μια υπενθύμιση για όλους μας πόσα πολλά έχουν συνεισφέρει οι γυναίκες στον κόσμο στον οποίο ζούμε.

Εμείς οι άνδρες πρέπει να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε σαν κάθε μέρα του χρόνου να είναι αφιερωμένη στις αγαπημένες μας μητέρες και γιαγιάδες, κόρες και συζύγους.

Πρέπει να τους δίνουμε την προσοχή που τους αξίζει κάθε μέρα και να θυμόμαστε πόσο δυνατές είναι, πόσο σημαίνουν για εμάς και πόσο σημαίνουν για ολόκληρο τον κόσμο. Αγαπητές κυρίες, καλές γιορτές, με ευχές για πολλές επιτυχίες και ευημερία σε κάθε πτυχή της ζωής σας», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής Πρίγκιπας Αλέξανδρος.

«Είμαι περήφανη για τις γυναίκες που οδηγούν την κοινωνία μας μπροστά. Είστε δυνατές και χωρίς εσάς, δεν θα είχαμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Είστε αυτές που παραδίδετε ζωή σε αυτόν τον κόσμο και εσείς που κάνετε δυνατό, η ζωή και η αγάπη να επιβιώσουν και να διαρκέσουν στον κόσμο.

Είστε η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας, την οδηγείτε μπροστά! Γεμίζετε τον κόσμο με χαρά, ενέργεια και νέες ιδέες. Θέλω να σας ενθαρρύνω όλους να ακολουθήσετε τα όνειρά σας, γιατί όταν έχετε θέληση, κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Αγαπημένες μου κυρίες, γιαγιάδες, μητέρες, σας παρακαλώ να προσέχετε τον εαυτό σας, να είστε υγιείς, να αγαπάτε τη ζωή και να ακολουθείτε πάντα τα όνειρά σας», είπε η Πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ