Ίδρυμα Μπούμπουρα - Οδησσός: ''Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για να προστατεύσουμε τα σπίτια & τις οικογένειές μας - Nα πεθάνουμε για την ελευθερία''

Έκκληση στις κυβερνήσεις να στείλουν αμυντικό εξοπλισμό για την Ουκρανία, απευθύνει μέσω ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Μπούμπουρα, τονίζοντας θα παραμείνουν στην Οδησσό και είναι πρόθυμοι να πεθάνουν για την ελευθερία.

Από το Ίδρυμα Μπούμπουρα στην Οδησσό της Ουκρανίας εστάλη στη “Φωνή της Ελλάδας“, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τους Έλληνες του εξωτερικού, ανακοίνωση με τίτλο: «Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία» όπου κάνουν έκκληση να υποστηρίξουμε την άμυνα της Ουκρανίας με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας μας. Παράλληλα, δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν για να προστατεύσουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους από τη ρωσική ιμπεριαλιστική επίθεση.

Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα Μπούμπουρα είναι μια κοινωφελής οργάνωση που στηρίζει τους κοινωνικά αδύναμους κατοίκους της Ουκρανίας με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, έχοντας ως κύριο στόχο από την ίδρυσή της, την προβολή της ελληνικής ιστορίας της Οδησσού και την ενδυνάμωση του ελληνικού στοιχείου της πόλης. Από τα σημαντικότερα έργα του Ιδρύματος είναι η χρηματοδότηση και δημιουργία του ελληνικού πολυθεματικού πάρκου έκτασης 34.000 τ.μ. στην Οδησσό και η συντήρηση του Μουσείου Φιλικής Εταιρείας.

Δείτε επίσης: Αποκλ.: Μέσα στο δημιούργημά τους, το Πάρκο των Ελλήνων στην Οδησσό, μου μιλούν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα κι οι γιοι του (Φωτό & Βίντεο)

Το «Πάρκο των Ελλήνων» είναι γεγονός στην Οδησσό - Συγκίνηση στα μεγαλοπρεπή εγκαίνια (Φωτό)

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ιδρύματος Μπούμπουρα

“Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία”
 ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ
 ΟΔΗΣΣΟΣ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ

26 Φεβρουαρίου 2022

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η Ρωσία έχει ξεκινήσει μια προμελετημένη, απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή στην Ουκρανία.

Μια κυρίαρχη χώρα, με τη δική της εθνική ταυτότητα, ιστορία και μέλλον.

Στεκόμαστε στο πλευρό και υπέρ της Ουκρανίας. είναι η χώρα μας, το σπίτι μας, το χώμα μας. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για να προστατεύσουμε τα σπίτια και τις οικογένειές μας από τη ρωσική ιμπεριαλιστική επίθεση.

Σε αυτές τις κρίσιμες και θανατηφόρες στιγμές, εμείς, η Οικογένεια του Ιδρύματος Μπούμπουρα, απευθύνουμε έκκληση σε ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, καλεσμένους του FORUM μας στην Οδησσό, να υποστηρίξετε την άμυνα της Ουκρανίας με όποιον τρόπο ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ!

Αγωνιζόμαστε για την ελευθερία και την ειρήνη, για το δικαίωμά μας και το δικαίωμα των παιδιών μας να ζουν και να προοδεύουν σε μια ελεύθερη, αυτόνομη Ουκρανία. Οι στρατιώτες μας είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ.

ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ.

Και εμείς, μαζί με τη διεθνή ελεύθερη κοινότητα, αποδίδουμε μεγάλο ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ.

Η οικογένειά μας κατάγεται από την Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν διδάξει στον κόσμο ότι η αγάπη και η προστασία της πατρίδας είναι η υπέρτατη αρχή των ελεύθερων ανθρώπων.

«ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ»

«ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ».

Παραμένουμε σταθεροί στην Οδησσό έτοιμοι να προστατεύσουμε τα σπίτια μας. Αυτό είναι το σπίτι μας τώρα και είμαστε πρόθυμοι να πεθάνουμε για την ελευθερία.

Αυτή είναι μια στιγμή για διαύγεια, πεποίθηση και ενότητα του ελεύθερου κόσμου. ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΣ;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, σε κάθε έναν από εσάς:

Έκκληση στις κυβερνήσεις σας να στείλουν αμυντικό εξοπλισμό για την Ουκρανία. Προσπαθήστε να εγκαταστήσετε μια ΖΩΝΗ ΜΗ ΠΤΗΣΕΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! Θα υπερασπιστούμε το έδαφος, αλλά χρειαζόμαστε απελπισμένα αεροπορική υποστήριξη.

Ενωμένοι στεκόμαστε, χωρισμένοι ΟΛΟΙ ΠΕΦΤΟΥΜΕ.

ΖΗΤΩ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Παντελής Μπούμπουρας

Βασίλης Μπούμπουρας

Σπύρος Μπούμπουρας

Οδησσός, Ουκρανία

Ευρώπη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ