Πόλεμος στην Ουκρανία: Δέκα Έλληνες ομογενείς νεκροί από βομβαρδισμούς - ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες» (βίντεο)

Θλίψη και οργή για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών.... 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι ακόμα τέσσερις Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν στο χωριό Σαρτανά στην Ανατολική Ουκρανία.

Έτσι τα θύματα Ελλήνων ομογενών στην Ανατολική Ουκρανία είναι, μέχρι στιγμής, συνολικά 10.

 

 

Νωρίτερα τέσσερις ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Μπουγάς που βρίσκεται βόρεια της Μαριούπολης, ενώ είχε ήδη γίνει γνωστό ότι στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν δύο ομογενείς και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά.

ΥΠΕΞ: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες ομογενείς - Διάβημα διαμαρτυρίας

Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

 

 

Επίσης, γίνεται γνωστό με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ' επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής ομογένειας. 

 

 

Συλλυπητήρια ΠτΔ για τον θάνατο των ομογενών μας από ρωσικούς βομβαρδισμούς, όπως και για όλα τα θύματα αυτού του απρόκλητου πολέμου

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη και τα συλλυπητήριά της, για τον θάνατο των ομογενών μας από ρωσικούς βομβαρδισμούς, όπως και για όλα τα θύματα αυτού του απρόκλητου πολέμου εναντίον της Ουκρανία. 
 

 

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο των ομογενών μας από ρωσικούς βομβαρδισμούς, όπως και για όλα τα θύματα αυτού του απρόκλητου πολέμου εναντίον της Ουκρανίας. Συλλυπητήρια στις οικογένειές τους. Ο πόνος τους είναι και δικός μας» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ