«Μπορεί να πεθάνουμε»: Ζευγάρι Ουκρανών παντρεύτηκε εν μέσω πολέμου & την επόμενη άρχισε να μαζεύει όπλα… (φωτό & βίντεο)

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και τη γη στην οποία ζούμε»

Οι Ουκρανοί πολίτες Yaryna Arieva και Sviatoslav Fursin παντρεύτηκαν λίγες ώρες αφότου η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στη χώρα τους.  Πέρασαν την πρώτη τους μέρα ως παντρεμένο ζευγάρι μαζεύοντας τα τουφέκια τους, έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

«Ήταν τρομακτικό… Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σου και ακούς τις σειρήνες», είπε στο CNN η Arieva και πρόσθεσε ακόμα ότι:  «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Θα αγωνιστούμε για τον τόπο μας (...) Μπορεί να πεθάνουμε και γι’ αυτό θέλαμε απλώς να είμαστε μαζί».

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και τη γη στην οποία ζούμε» συνέχισε.

Ο γάμος τους, που κανονικά ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 6 Μαΐου - κάτι που άλλαξε αφού το ζευγάρι δεν είναι πλέον σίγουρο για το μέλλον του - έγινε στο μοναστήρι του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο. 

Η Arieva και ο Fursin έχουν εγγραφεί και οι δύο στις Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας, έναν κλάδο των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας που αποτελείται κυρίως από εθελοντές. Μόλις οπλίστηκαν, το ζευγάρι κατευθύνθηκε προς το γραφείο του πολιτικού τους κόμματος, της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.

EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Αυτή τη στιγμή, είμαστε εδώ και κάνουμε ό,τι μπορούμε. Επομένως, υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει, αλλά παρόλα αυτά, ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά», είπε η Arieva, προσθέτοντας ότι σε ορισμένους πολίτες που δεν ανήκουν στην αμυντική δύναμη δόθηκαν επίσης τουφέκια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ