Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς από βομβαρδισμούς - η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ (βίντεο)

Παράλληλα 6 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και ένα παιδί

Δύο Έλληνες ομογενείς έχασαν την ζωή τους στην Ουκρανία, ενώ άλλα έξι άτομα - ανάμεσά τους και ένα παιδί - τραυτίστηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού» ναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης, γίνεται γνωστό με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο γενικός γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών.

 

 

 

Δείτε επίσης:

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ' επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της ελληνικής ομογένειας.

Ο Σαρτανάς είναι μία κωμόπολη που βρίσκεται στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην οποία το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο, με 8.000 Έλληνες ομογενείς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ