Ο βασιλιάς Γουσταύος & η βασίλισσα της Σουηδίας Σίλβια γιόρτασαν τα γενέθλια της εγγονής τους - ιδού η λιλιπούτεια διάδοχος (φωτό)

Η μελλοντική βασίλισσα έγινε 10 ετών!

Τα 10ά της γενέθλια γιόρτασε στις 23 Φεβρουαρίου η πριγκίπισσα Εστέλ της Σουηδίας, η οποία αναμένεται κάποια μέρα να ανέβει στον βασιλικό θρόνο.

Με την αφρομή αυτή το παλάτι δημοσίευσε ένα πορτρέτο της κόρης της διαδόχου πριγκίπισσας Βικτώριας, στο οποίο την βλέπουμε να ποζάρει στο κάστρο Kungl, φορώντας ένα λευκό κοστούμι και ίδιου χρώματος πουκάμισο.

Στην ανάρτηση διαβάζουμε μεταξύ άλλων ότι η κόρη της Βικτώριας και του πρίγκιπα Ντάνιελ είναι δεύτερη στη σειρά διαδοχής και πώς η φωτογραφία τρφαβήχτηκε μέσα στον Φεβρουάριο.

Να σημειωθεί ότι η Εστέλ έχει ένα μικρότερο αδελφό, τον πρίγκιπα Όσκαρ, ο οποίος είναι πέντε ετών.

Παράλληλα το παλάτι δημοσίευσε και μια φωτογραφία στην οποία βλέπουμε την λιλιπούτεια διάδοχο μαζί με τους παπούδες της, τον βασιλιά Γουσταύο και την βασίλισσα Σίλβια, η οποία φορά ένα κομψό πορτοκαλί σακάκι.

Η πριγκίπισσα βαφτίστηκε στις 22 Μαΐου 2012 στο Βασιλικό Παρεκκλήσι του Παλατιού της Στοκχόλμης στην Στοκχόλμη.

Νονοί της ήταν ο μητρικός θείος της Κάρολος Φίλιππος (αδελφός της μητέρας της), η πατρική θεία της Άννα Βέστλινγκ Σόντερστρομ (αδελφή του πατέρα της), ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος, Διάδοχος Πρίγκιπας της Ολλανδίας, η Μαίρη, Διάδοχος Πριγκίπισσα της Δανίας (από την οποία πήρε το τέταρτο όνομα) και ο Χάακον, Διάδοχος Πρίγκιπας της Νορβηγίας.

Η Εστέλ, σύμφωνα με την Daily Mail είναι η πρώτη γυναίκα στη ιστορία της χώρας που γεννήθηκε με δικαίωμα να κληρονομήσει το στέμμα, χωρίς αυτό να μπορεί να αντικατασταθεί από τη γέννηση ενός αρσενικού κληρονόμου. Η 10χρονη φοιτά σε σχολείο στην Στοκχόλμη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ