Μεξικό: Νεκρή η παρουσιάστρια & μοντέλο Μισέλ Σιμόν - Η έκτη δολοφονία εργαζόμενης σε ΜΜΕ μέσα στο 2022 (φωτό - βίντεο)

Βρέθηκε τυλιγμένη σε ένα σεντόνι... 

Η τηλεοπτική παρουσιάστρια και μοντέλο Μισέλ Πέρες Ταδέο, γνωστή επίσης ως Μισέλ Σιμόν, βρέθηκε νεκρή χθες στο Μεξικό, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η γενική εισαγγελία της πρωτεύουσας ανέφερε ότι το πτώμα της βρέθηκε, τυλιγμένο με σεντόνια, από πυροσβέστες στον αυτοκινητόδρομο Πικάτσο-Αχούσκο.

Η αστυνομία έκανε έρευνα επιτόπου και πήρε καταθέσεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ουλίσες Λάρα Λόπες μέσω Twitter.

 

 

Οι διωκτικές αρχές, που δεν έχουν ανακοινώσει την αιτία θανάτου της παρουσιάστριας, σημείωσαν πως εξετάζουν διάφορα σενάρια στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν.

Συγγενείς και φίλοι της δημοσιογράφου, η οποία καταγόταν από την πολιτεία Βερακρούς (νότια), ανέφεραν ότι είχε εξαφανιστεί την Παρασκευή.

 

 

 

 

Η δολοφονία της, εάν επιβεβαιωθεί, θα αυξήσει σύμφωνα με το ΑΠΕ, στους έξι τον αριθμό των εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης που έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό το 2022.

Οργανώσεις υπεράσπισης των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι συμμορίες κακοποιών που επιδίδονται ιδίως στη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και διεφθαρμένοι αξιωματούχοι, εξοργισμένοι από τη δουλειά των ρεπόρτερ, φέρονται να διατάσσουν την εξόντωσή τους.

 

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν, τόνισε χθες Τρίτη ότι ο αριθμός των δημοσιογράφων που έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό ήδη φέτος είναι πολύ ανησυχητικός.

 

 

«Ενώνω τη φωνή μου με όσους καλούν να υπάρξουν μεγαλύτερη λογοδοσία και μέτρα προστασίας των μεξικανών δημοσιογράφων. Η καρδιά μου βρίσκεται στους αγαπημένους εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την αλήθεια», σημείωσε στην ανάρτησή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

 

 

Στην Τιχουάνα (βόρεια), δημοσιογράφοι συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα σε νέα διαδήλωση με κεντρικό αίτημα η κυβέρνηση του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ να πάρει μέτρα για να μπει τέλος στη βία εναντίον των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ