Κυψέλη - δολοφονία 7χρονου Ανδρέα: Στην ανακρίτρια η μητέρα & ο σύντροφός της - σοκάρουν οι αποκαλύψεις (βίντεο)

Τι φέρεται να κατέθεσε η 29χρονη

Ενώπιον της 12ης Ανακρίτριας οδηγείται σήμερα το ζευγάρι που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 7χρονο γιο της γυναίκας, κρύβοντας επί πέντε χρόνια την σορό του αγοριού.

Οι δύο σύντροφοι που είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, καλούνται να απολογηθούν στη δικαστική λειτουργό για όσα υπέστη ο Ανδρέας τον Ιανουάριο του 2017 όταν ξεψύχησε δεμένος και φιμωμένος με μονωτική ταινία από τον σύντροφο της μητέρας του. Η γυναίκα, σύμφωνα με την δικογραφία, ήταν παρούσα σε όσα συνέβησαν.

EUROKINISSI

Υπό το βάρος όσων αποκαλύπτονται για συνεχείς κακοποιητικές ή και βασανιστικές συμπεριφορές τους απέναντι στον 7χρονο Ανδρέα αλλά και για άλλες πτυχές της οικογενειακής ζωής τους, η 29χρονη μητέρα και ο 33χρονος σύντροφος της θα κληθούν από τη δικαστική λειτουργό να δώσουν απαντήσεις για την φρικαλέα υπόθεση της δολοφονίας αλλά και για την μεθοδική επιχείρηση απόκρυψης του εγκλήματος τους, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

EUROKINISSI

Το έγκλημα σε βάρος του παιδιού ανακοινώθηκε το Σάββατο αφού οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορία που φαίνεται να έλαβαν για το έγκλημα πριν λίγο καιρό, εντόπισαν σε εργαλειοθήκη του 33χρονου, τα οστά του 7χρονου.

Φωτογραφίες: astynomia.gr

Το έγκλημα εξιχνιάστηκε αναδεικνύοντας παράλληλα και μία ζοφερή κατάσταση που βίωνε τόσο το αγόρι που φαίνεται να μην αναζήτησε επισταμένα κανείς, όσο και η αδελφή του που πλέον ζει με ανάδοχη οικογένεια.

Σύμφωνα με το Open, ο 333χρονος φέρεται να είπε πως όταν τους έκαναν έξωση από το δώμα της οδού Σκιάθου έσπασε τον αυτοσχέδιο τάφο που είχε φτιάξει στην ταράτσα με κομπρεσέρ και στη συνέχεια έβαλε τα οστά του παιδιού στην εργαλειοθήκη του και τα πήρε μαζί του. 

«Έσπασα τον τάφο με κομπρεσέρ και στη συνέχεια τον έβαλα σε μια εργαλειοθήκη. Δεν μπόρεσα να δω σε τι κατάσταση ήταν ο Ανδρέας γιατί το σώμα το είχα τυλίξει με υφάσματα. Την εργαλειοθήκη αυτή την είχα κλειδωμένη με μια κλειδαριά και την έπαιρνα μαζί μου όπου και να πήγαινα. Όσο ήμουν άστεγος, δηλαδή περίπου έναν χρόνο, την είχα πάλι μαζί μου», φέρεται να είπε.

Εντύπωση έχει προκαλέσει στους έμπειρους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών και η στάση της μητέρας του παιδιού.  Η ίδια, όπως αναφέρει το starnews.gr φέρεται να παραδέχθηκε ότι δεν προσπάθησε να εμποδίσει τον σύντροφό της από το να τιμωρήσει το παιδί γιατί έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή της. Όταν μάλιστα το μικρός πέθανε, η ίδια ισχυρίστηκε πως ο σύντροφός της την έδιωξε από το σπίτι και της είπε ότι θα το… τακτοποιούσε εκείνος. 

«...Μετά από όλο αυτό που έζησα, ήμουν σε απόγνωση. Είχα κατάθλιψη και ήθελα να δώσω τέλος στη ζωή μου. Δεν ρώτησα ποτέ τίποτα τον Μ για τον Αντρέα. Δεν ήθελα να ξέρω, θα γινόμουν χειρότερα. Αφού πέρασε λίγο ο καιρός, πήγα στο σχολείο του και δήλωσα, ότι το παιδί έφυγε στην Πολωνία με τον πατέρα του, γι’ αυτό και σταμάτησε να πηγαίνει.

Μετά από περίπου δύο χρόνια, αλλάξαμε σπίτι. Ο Μ μου είπε, ότι θα έβγαζε τον Αντρέα από τον τάφο, που είχε φτιάξει. Εγώ αυτό το πράγμα δεν το είχα δει ποτέ, ούτε την κατασκευή ούτε πώς και πότε τον έβγαλε από εκεί. Αυτό που μου είπε ήταν ότι μετά θα έβαζε τον Αντρέα μέσα σε μία εργαλειοθήκη.

Την εργαλειοθήκη αυτή, την είδα όταν είχαμε μαζέψει όλα τα πράγματα από το σπίτι και φύγαμε. Μετά όμως δεν την ξαναείδα. Δεν ξέρω που την είχε βάλει…», φέρεται να είπε η μητέρα στους αστυνομικούς. 

 

 

Θύμα κακοποίησης είχε πέσει και η αδελφή του μικρού Ανδρέα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η μητέρα έστελνε με μακρυμάνικα τη μικρή Ιωάννα στο σχολείο για να μη φαίνονται τα σημάδια του ξυλοδαρμού. Από τον εφιάλτη που βίωνε κατάφεραν να τη σώσουν οι καθηγητές της. 

Το δικό της δράμα βίωνε καθημερινά στο διαμέρισμα - «κολαστήριο» και η 10χρονη τότε Ιωάννα, η μεγάλη αδερφή του άτυχου Ανδρέα. Όπως αποκαλύπτει το STAR κακοποιούσαν το κοριτσάκι ακόμα και για ασήμαντες αφορμές.

Οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου της Ιωάννας ήταν οι πρώτοι που κατάλαβαν τον εφιάλτη της. Το κοριτσάκι επί τρείς συνεχόμενες ημέρες, 14, 15 και 16 Μαΐου του 2018 απουσίαζε αδικαιολόγητα από το σχολείο. Ο διευθυντής του σχολείου ανησύχησε και ενημέρωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στις 17 Μαΐου του 2018 και μετά από τρεις μέρες απουσίας η μικρή Ιωάννα επέστρεψε στο σχολείο. Εκείνη τη μέρα η μητέρα της την είχε ντύσει με μακρυμάνικο προφανώς για να κρύψει τα σημάδια της κακοποίησης. Ωστόσο, αυτό κίνησε τις υποψίες των εκπαιδευτικών. 

Από εκείνη την ημέρα η μικρή Ιωάννα απομακρύνθηκε από το διαμέρισμα - «κολαστήριο». Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων.

Εκεί τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας κατάφεραν και την «ξεκλείδωσαν» και έτσι τους εκμυστηρεύτηκε όλη την κόλαση που βίωνε στα χέρια του συντρόφου της μητέρας της και δολοφόνου του αδελφού της. «Δέχομαι πολλές τιμωρίες  από τον Μ... Φοβάμαι. Βλέπω εφιάλτες. Δεν θέλω να γυρίσω στο σπίτι. Ο μπαμπάς όσο ήταν μαζί μας χτυπούσε τη μαμά. Φοβάμαι και τον μπαμπά» είχε πει το κοριτσάκι. 

Με γρήγορες διαδικασίες η μικρή Ιωάννα δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια. Έτσι δεν είχε την τραγική μοίρα του μικρού αδελφού της. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ