Η βασίλισσα Ράνια γιορτάζει τα γενέθλια του βασιλιά της & του γιου τους: Ο έρωτας με τον Αμπντάλα, ο γάμος στους 6 μήνες (φωτό & βίντεο)

«Η καρδιά μου είναι το σπίτι ενός βασιλιά...»

«Η καρδιά μου είναι το σπίτι ενός βασιλιά...» έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας που μοιράστηκε με τους 6.6 εκατομμύρια followers της μια φωτογραφία εκείνης και του βασιλιά Αμπντάλα, με αφορμή τα 60ά γενέθλια του τελευταίου.

Στην εικόνα βλέπουμε τον 60χρονο μονάρχη μαζί με την πανέμορφη σύζυγό του η οποία φοράει ένα λευκό φόρεμα με ιδιαίτερα μανίκια και καφέ ζώνη στη μέση.

Photo: Instagram

Παράλληλα η βασίλισσα της Ιορδανίας έχει ανεβάσει στο Instgram και μια γλυκιά εικόνα στην οποία είναι αγκαλιά με τον μικρότερο γιο της, πρίγκιπα Χασέμ (Hashem) που γιόρτασε επίσης στις τα γενέθλιά του. Ο Χασέμ έγινε 16 και έχει γενέθλια στις 30 Ιανουαρίου, όπως και ο μαπμάς του!

Photo: Instagram

Λογικά οι δύο παραπάνω φωτογραφίες τραβήχτηκαν με αφορμή την Πρωτοχρονιά, αφού στο οικογενειακό πορτέτο που είχαν δώσει στη δημοσιότητα τους είχαμε δει να ποζάρουν με τα ίδια ρούχα.

 Photo: Instagram 

Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα Ράνια και ο βασιλιάς Αμπντάλα έχουν αποκτήσει μαζί τέσσερα παιδιά: Τον διάδοχο του θρόνου Πρίγκιπα Χουσεΐν (γεννημένος 28 Ιουνίου 1994), την πριγκίπισσα Ιμάν (γεννηθείσα στις 27 Σεπτεμβρίου 1996), την πριγκίπισσα Σάλμα (γεν. 26 Σεπτεμβρίου 2000) και τον πρίγκιπα Χασέμ (γεννηθείς στις 30 Ιανουαρίου 2005).

RABIH MOGHRABI via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πάντα κομψή royal  γνώρισε τον σύζυγό της (τότε ήταν ακόμα πρίγκιπας) σε ένα δείπνο τον Ιανουάριο του 1993 και έξι μήνες αργότερα, στις 10 Ιουνίου 1993, παντρεύτηκαν, με την γαμήλια τελετή να θεωρείται εθνική εορτή. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @the_royals_of_today

Η βασίλισσα Ράνια έχει γεννηθεί στο Κουβέιτ, από Παλαιστίνιους γονείς, όπου πήγε και σχολείο, ενώ αργότερα βρέθηκε για σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε στη Citibank αλλά και στην Apple Computer.

Έχει χρησιμοποιήσει τη θέση της για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των διαφόρων τομέων της κοινωνίας στην Ιορδανία αλλά και στο εξωτερικό. Στην Ιορδανία δραστηριοποιείται και υποστηρίζει την εκπαίδευση, την χειραφέτηση, τον τουρισμό και την νεολαία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο υποστηρίζει ένθερμα την Παγκόσμια εκπαίδευση και τον διαπολιτισμικό και διαθρησκευτικό διάλογο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ