Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Πέθανε ο γνωστός ψυχίατρος Κώστας Γκοτζαμάνης σε ηλικία 64 ετών - Υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

Πολυγραφότατος και ιδιαίτερα αγαπητός...

Πέθανε σε ηλικία 64 ετών από εγκεφαλικό ο γνωστός ψυχίατρος και συγγραφέας, Κώστας Γκοτζαμάνης.

Γεννημένος στη Λάρισα το 1957, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ την περίοδο 1975 έως 1981.

Έζησε στην Οία της Σαντορίνης ως σύζυγος της αγροτικού γιατρού και για δυο χρόνια ήταν αγροτικός γιατρός στον Μόλυβο της Λέσβου.

Από το 1988 ζούσε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τη μετάφραση και την επιμέλεια βιβλίων σχετικών με το αντικείμενο της ψυχιατρικής.

Το 2000 ανέλαβε μετά από ειδικό διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας τη συγγραφή των βιβλίων της Σεξουαλικής Αγωγής για τους μαθητές του λυκείου (βιβλίο του καθηγητή και βιβλίο του μαθητή).

Ο Τόπος Ψυχοθεραπείας, ίδρυμα του οποίου ήταν διευθυντής τον αποχαιρετά: 

«Κάθε πρωί πρέπει να σκεφτόμαστε κάτι σημαντικό για τη ζωή μας· κάτι που μας κάνει πιο πλούσιους, που μας δίνει νόημα και κίνητρο για χαρά και δημιουργία.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: οι ευφυείς και οι ηλίθιοι και υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να τους ξεχωρίζουμε. Οι ευφυείς είναι ευγνώμονες· ηλίθιοι είναι οι αχάριστοι. Είναι πολύ απλό.»

Χθες το βράδυ έπεσε η αυλαία της ευτυχισμένης ζωής του ψυχίατρου Κώστα Γκοτζαμάνη, ενός ανθρώπου ευφυούς, που υπήρξε πάντα ευγνώμων απέναντι στη ζωή του, την οικογένεια και τους φίλους του, τους δασκάλους του (Γιώργο και Βάσω Βασιλείου στη συστημική ψυχοθεραπεία και Γιάννη Σούκο στην ψυχανάλυση) και τους θεραπευόμενούς του.

Ο ίδιος στο βιογραφικό του αναφέρει ότι «σπούδασε γιατρός γιατί το όνειρό του ήταν να γίνει ψυχίατρος. Κι έγινε ψυχίατρος γιατί τον ενδιέφερε η κοινωνική διάσταση της ψυχικής υγείας και η δυνατότητα του σύγχρονου ανθρώπου να είναι ευχαριστημένος και δημιουργικός.

Έργο ζωής του είναι και το επιστημονικό θεραπευτικό κέντρο «Τόπος Ψυχοθεραπείας», ένας τόπος συνάντησης κλασικών και εναλλακτικών θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Αντίο, Κώστα, «η ψυχή τρέφεται με χαρά», θα το θυμόμαστε πάντα.

Θα τον αποχαιρετήσουμε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, στις 2μμ, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

 

Facebook/Τόπος Ψυχοθεραπείας -Topos Psychotherapeias

Το 2014 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο του «Μεγαλώνοντας (με) το παιδί μου», ένας σύγχρονος οδηγός επιβίωσης για οικογένειες και άτομα και το 2020 το βιβλίο του «Πανικός - Η μεγάλη εξέγερση μέσα μας», όπου καταθέτει τη δική του επιστημονική θέση για την αιτιολογία της Διαταραχής Πανικού και προτείνει μια διαφορετική, αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση. Δημιούργησε και διευθύνει το επιστημονικό θεραπευτικό κέντρο «Τόπος Ψυχοθεραπείας», που αποτελεί έναν τόπο συνάντησης κλασικών και εναλλακτικών θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Η κηδεία του θα γίνε την Παρακευή 21 Ιανουαρίου, στις 2μμ, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ