Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αμάρυνθος 1 χρόνος μετά: Ο 24χρονος που βούτηξε για τον σταυρό & έμεινε παράλυτος - H πίστη & η αισιοδοξία του συγκινούν

Η δύναμη ψυχής που έχει συγκινεί! 

Ένας χρόνος πέρασε από τα Θεοφάνεια του 2021, τότε που ο 24χρονος, Γιάννης βούτηξε στα κρύα νερά στην Αμάρυνθο για να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό.

Δεν γνώριζε όμως πως η ζωή του θα άλλαζε μέσα σε λίγα λεπτά. 

 

 

Ο νεαρός άνδρας μαζί με ακόμη 4 άτομα έπεσαν από μια εξέδρα στην Αμάρυνθο της Ερέτριας βούτηξαν στα ρηχά νερά με αποτέλεσμα ο ίδιος να χτυπήσει στο κεφάλι και στον αυχένα.

Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο μέχρι σήμερα.

 

 

Το χρονικό της μοιραίας βουτιάς για τον Σταυρό

Ο νεαρός μαζί με τον πατέρα του ξεκίνησαν από τη Δροσιά Ευβοίας για την Αμάρυνθο προκειμένου να ρίξουν μόνοι τους τον Τίμιο Σταυρό.

Ήθελαν με αυτό τον τρόπο να εκπληρώσουν το τάμα για τον αδελφό του, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία.

Λίγες μέρες νωρίτερα, τα Χριστούγεννα, ο 24χρονος είχε γίνει δότης μυελού των οστών με σκοπό να βοηθήσει τον μεγαλύτερο αδελφό του.

24χρονος στην Αμάρυνθο

Όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Βούτηξε μαζί με τον πατέρα του και δύο ακόμα φίλους τους, όμως τραυματίστηκε σοβαρά στον αυχένα. Για μέρες ήταν σε κώμα. Τελικά οι γιατροί διέγνωσαν ολική τετραπληγία. Έκτοτε παραμένει καθηλωμένος σε αμαξίδιο.

Ωστόσο, δεν έχασε την πίστη του και παραμένει αισιόδοξος για τη ζωή, παρόλο που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα αρκετές δυσκολίες.

Ένα χρόνο αργότερα, ο αδελφός του Γιάννη, Στέργιος βούτηξε και αυτός με τη σειρά του να πιάσει τον Σταυρό, για να εκπληρώσει το τάμα του για τον αδελφό του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», τα δύο αδέλφια αναφέρθηκαν στην αγάπη και την ενότητα που έχουν.

 

 

«Είμαστε ο ένας για τον άλλον», είπαν χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ