Αρκαλοχώρι: Ο μικρός Χρήστος μίλησε με το πρωθυπουργικό γραφείο - το γράμμα του 10χρονου στον Άγιο Βασίλη συγκίνησε (βίντεο)

Τι ζήτησε ο μαθητής που μένει στον οικίσκο μετά τον σεισμό

Όταν ο 10χρονος Χρήστος Ξανθός έγραφε - μέσα στον οικίσκο που είναι πλέον το σπίτι του, μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι - το γράμμα του στον Άγιο Βασίλη με το οποίο ζητούσε μια λύρα, σίγουρα δεν φανταζόταν ότι λίγες μέρες αργότερα θα μιλούσε με το γραφείο του Πρωθυπουργού! 

Η ιστορία του όχι μόνο έκανε τον γύρο του διαδικτύου, αλλά κινητοποίησε και το Μέγαρο Μαξίμου! Με πρωτοβουλία του ΓΓ του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, υπήρξε επικοινωνία με την οικογένεια και ήδη ετοιμάζεται ένα πακέτο με παραλήπτη τον Χρήστο. 

Photo: cretalive.gr

Ο μαθητής της Ε' Τάξης που έμεινε άστεγος από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και πλέον έχει εγκατασταθεί στους οικίσκους των σεισμόπληκτων με την οικογένειά του, έχασε και τη λύρα του καθώς καταστράφηκε από τα μπάζα που έπεσαν πάνω της.

Η αγάπη του όμως για την κρητική παραδοσιακή μουσική, και οι συνθήκες που τον ανάγκασαν να διακόψει τα μαθήματά του, τον ώθησαν να ζητήσει μια νέα λύρα από τον Άγιο Βασίλη, ως δώρο για την Πρωτοχρονιά. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο Cretalive η μητέρα του 10χρονου, ζήτησαν να μιλήσουν με τον ίδιο τον μικρό μαθητή, ο οποίος στην ερώτηση τι να περιλαμβάνει το πακέτο, απάντησε "ό,τι θέλετε εσείς"! 

Για  μια ακόμα φορά η μητέρα του Χρήστου, τονίζει ότι η οικογένεια δεν βρίσκει λόγια να εκφράσει τα συναισθήματά της, για όλα αυτά τα μηνύματα αγάπης που έχει δεχτεί τα τελευταία 24ωρα από ανθρώπους που θέλουν να τους στηρίξουν!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιθυμία του 10χρονου μαθητή, συγκίνησε ακόμα και Κρήτες ομογενείς, οι οποίοι με μηνύματα στην τοπική ιστοσελίδα, εκφράζουν την πρόθεσή τους να χαρίσουν μια νέα λύρα στον Χρήστο ώστε να συνεχίσει τα μαθήματά του.  Όπως όλα δείχνουν, τις επόμενες ημέρες, ο Χρήστος θα βρεθεί με ένα...πλεόνασμα λυρών και αγάπης, για να ξεκινήσει με αισιοδοξία τη νέα χρονιά! 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ