Έλον Μασκ: Πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολ θα πληρώσει φέτος σε φόρους ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο (φωτό)

Η περιουσία του υπολογίζεται στα  243 δισεκατομμύρια!

Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έγραψε πρόσφατα στο Twitter ότι θα πληρώσει πάνω από 11 δισεκατομμυρία δολάρια σε φόρους φέτος.

«Για όσους αναρωτιέστε, θα πληρώσω περισσότερα από 11 δισ. δολάρια σε φόρους φέτος» ανέφερε χαρακτηριστικά στο tweet του ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της Space X.

Ο δείκτης δισεκατομμυριούχων του Bloomberg τοποθετεί την περιουσία του Μάσκ σε 243 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Tesla αξίζει περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και η SpaceX 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο μεγιστάνας ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς από το περιοδικό Time, αλλά και από τους  Financial Times.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TIME (@time)

Αυτό ώθησε την Γερουσιαστή Elizabeth Warren να γράψει στο Twitter: «Ας αλλάξουμε τον "νοθευμένο" φορολογικό κώδικα, ώστε το Πρόσωπο της Χρονιάς να πληρώνει πραγματικά φόρους και να σταματήσει να επωφελείται δωρεάν από όλους τους άλλους».

Ο Μασκ απάντησε στο tweet του γερουσιαστή Γουόρεν, λέγοντας ότι θα πλήρωνε «περισσότερους φόρους από οποιονδήποτε Αμερικανό στην ιστορία φέτος».

Όπως σημειώνει το BBC ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν  επιθυμεί να αυξήσει τους φόρους στους υπερπλούσιους, αν και μέχρι στιγμής η νομοθετική διαδικασία έχει σταματήσει στο Κογκρέσο. Ορισμένοι γερουσιαστές, συμπεριλαμβανομένης της κ. Warren, υποστήριξαν την ιδέα της φορολόγησης όχι μόνο του εισοδήματος των πλουσιότερων πολιτών της Αμερικής, αλλά και της αυξανόμενης αξίας των περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν, όπως οι μετοχές.

Πολλοί από τους πλουσιότερους πολίτες της Αμερικής δεν λαμβάνουν άμεσα φορολογούμενο μισθό. Αντίθετα, διατηρούν τον πλούτο τους σε μετοχές και άλλες επενδύσεις και στη συνέχεια λαμβάνουν δάνεια χρησιμοποιώντας αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ως εγγύηση.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ