Ο Γιώργος Αλκαίος επέστρεψε με μια μοναδική μουσική βραδιά στο «Σπίτι με το Mega» (βίντεο)

Ποιοι καλλιτέχνες ανέβηκαν μαζί του στη σκηνή;

Ο συνθέτης και τραγουδιστής που άφησε το δικό του στίγμα στην ελληνική σκηνή, o Γιώργος Αλκαίος, επέστρεψε στα μουσικά δρώμενα έπειτα από 11 χρόνια απουσίας με μία ξεχωριστή βραδιά στο Σπίτι με το MEGA.

Τα τραγούδια του, βέβαια, από το «Τι Τι» μέχρι το «Σ’ αγαπάω», δεν έχουμε σταματήσει να τα τραγουδάμε, γιατί μας έχουν συντροφεύσει –και πάντα θα μας συντροφεύουν– στις πιο αξέχαστες στιγμές διασκέδασης. Από το 2010, όταν ανέβηκε για τελευταία φορά στη σκηνή, στη Eurovision, ο αγαπημένος συνθέτης και τραγουδιστής πήρε την απόφαση να επιστρέψει στα μουσικά δρώμενα τώρα. Και αφορμή είναι το «Σπίτι με το MEGA» η μουσική εκπομπή που έχουν αγαπήσει τηλεθεατές και καλλιτέχνες.

Μαζί με τους αγαπημένους του φίλους Λένα Παπαδοπούλου και Άκη Δείξιμο μοιράζονται στη σκηνή την κοινή τους αγάπη για το καλό ελληνικό τραγούδι, χαρίζοντάς μας μία μουσική συνάντηση γεμάτη κέφι και μοναδικά ντουέτα.

Στην παρέα του, ο Γιώργος Αλκαίος είχε τη Λένα Παπαδοπούλου, τον Άκη Δείξιμο, τους δεξιοτέχνες σολίστες Θανάση Βασιλόπουλο (στο κλαρίνο) και Νίκο Χατζόπουλο (στο βιολί), καθώς και την Κατερίνα Καραβάτου στην παρουσίαση.

«Τι τι, τι τι, τι τι, τι ε τι…»

Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ανήκει και στον πρώτο του δίσκο. Το 1992 ο Γιώργος Αλκαίος κυκλοφορεί το «Με λίγο… τρακ» και αμέσως γίνεται γνωστός.

Ο γιος του Βασιλείου αγαπιέται πολύ από τη νεολαία και εμφανίζεται πολύ συχνά σε τηλεοπτικά σόου και εκπομπές. Το «Τι, τι» είναι η μεγάλη επιτυχία του δίσκου, κομμάτι που ανήκει στον Khaleb Cheb και τους ελληνικούς στίχους έχει γράψει η Εύη Δρούτσα. 

Ο Γιώργος Αλκαίος ξεκίνησε τη μουσική βραδιά στο «Σπίτι με το MEGA» με μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.  Το τραγούδι «Με δύο μαρμάρινα φιλιά» γράφτηκε το 1995 από τον Γιώργο Αλκαίο και αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό του.

Ο ερμηνευτής είχε ήδη κυκλοφορήσει τρεις δίσκους και τα ραδιόφωνα της χώρας έπαιζαν συνέχεια τραγούδια του. Όταν όμως βγήκε η δισκογραφική του δουλειά «Εντός εαυτού» τα «μαρμάρινα φιλιά» έκαναν πάταγο. Το κομμάτι διασκευάστηκε από τον ίδιο σε μια συλλογή 20 χρόνια αργότερα σε λάτιν ύφους.

Από τον πολύ πετυχημένο δίσκο «Εντός εαυτού» και αυτό το τραγούδι που επέλεξε ο Γιώργος Αλκαίος να χαρίσει τους τηλεθεατές. Αυτή τη φορά ο αγαπημένος καλλιτέχνης δεν ήταν μόνος του στη σκηνή αλλά τον συνόδευσε ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο σπουδαίος μουσικός έκανε μια τρομερή εισαγωγή στο κομμάτι «Παράπονο» αφήνοντας τους πάντες άφωνους. Το κομμάτι γράφτηκε το 1995 από τον Γιώργο Αλκαίο και την Μαρία Λάσκαρα, και μουσική και στίχους, και περιλαμβάνεται στον δίσκο «Εντός εαυτού».

Με ένα τραγούδι που είπε πρώτος ο Νότης Σφακιανάκης συνεχίστηκε η μαγική βραδιά.  Ο τραγουδοποιός έγραψε το κομμάτι «Δεύτερα χέρια» όταν ακόμα δεν είχε κυκλοφορήσει την δική του πρώτη προσωπική δουλειά.

Σε στίχους και μουσική του Γιώργου Αλκαίου το κομμάτι μπήκε στον δίσκο «Είσαι ένα πιστόλι» και έκανε τρελές πωλήσεις. Για τους τηλεθεατές του MEGA το τραγούδι εμρήνευσαν ο Γιώργος Αλκαίος και ο Άκης Δείξιμος.

Ο Αλκαίος υποδέχτηκε στη σκηνή και την την Λένα Παπαδοπούλου με την οποία είπαν μαζί μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του.  Το «Άμα σε δω», κομμάτι που είχε πει μαζί με την Αρετή Κετιμέ. Το τραγούδι μπήκε το 2008 στον δίσκο «Το δικό μας παραμύθι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ