Quit One Wear: Απλές συμβουλές για να ακολουθήσεις το κίνημα της “slow fashion”

Με οπαδούς σε όλο τον κόσμο, από τη Δούκισσα του Cambridge μέχρι την Cate Blanchett 

Θέλεις να ντύνεσαι οικονομικά και με περιβαλλοντική συνείδηση;

Ιδού ο τρόπος!

Κάνε ένα καλό decluttering στην ντουλάπα σου

Αποδεδειγμένα, το 40% των ρούχων που υπάρχουν εκεί μέσα μένουν αφόρετα. Έτσι, θα δεις τι ακριβώς σου λείπει και τι έχεις σε πλεόνασμα ώστε να αγοράσεις μόνο ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο.

Επένδυσε στην ποιότητα

Προτίμησε καλής ποιότητας ρούχα που θα αποδειχθούν ανθεκτικά αλλά και πολύ πιο ακριβά. Τόσο, που δε θα σου πάει καρδιά να πληρώσεις για δεύτερο και τρίτο.

Απεύθυνε στον εαυτό σου δύο ερωτήσεις

Πριν βγεις στον πηγαιμό για το shopping το τίμιο, το decent, που μοιάζει με εναλλακτική ψυχοθεραπεία, απάντησε στα ερωτήματα “τι χρειάζομαι ακριβώς;” και “γιατί βγαίνω για ψώνια;”. Αν η αιτία για να ξοδέψεις είναι η κακή σου διάθεση, αντί για shopping therapy, κάνε καλύτερα κανά jogging ή μερικά squats.

Φτιάξε μια capsule wardrobe

Αυτό σημαίνει τα λιγότερα δυνατά αλλά διαχρονικά κομμάτια, που όλα συνδυάζονται μεταξύ τους τέλεια και υπηρετούν το στυλ και τις καθημερινές σου ανάγκες πιστά.

Πες ναι στην τάση “Quit One Wear”

Από τη Δούκισσα του Cambridge, που ξαναφορά επανειλημμένως τα ίδια ρούχα και αξεσουάρ, μέχρι super stars, όπως η Cate Blanchett, που δε φοβάται να περπατήσει στο κόκκινο χαλί με το ίδιο outfit, το κίνημα “Quit One Wear” έχει οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Πριν φτάσεις στο ταμείο λοιπόν, σκέψου αν θα φορέσεις αυτό που κρατάς τουλάχιστον 30 φορές. Αν όχι, άφησέ το πίσω στη θέση του.

Δώσε στα ρούχα μια δεύτερη ευκαιρία

Μην υποτιμάς τα καταστήματα second hand – δε φαντάζεσαι τους vintage θησαυρούς που περιμένουν στις κρεμάστρες τους σε απίστευτες τιμές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ