Γιάννης Λουκάκος: Σούπα από κόκκινα φασόλια με αβοκάντο και καλαμπόκι - θα σας ξετρελάνει

Μια νόστιμη και υγιεινή πρόταση

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα

30 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
150 γρ. σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
250 γρ. καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
60 γρ. σκόρδο, σε ολόκληρες σκελίδες (περίπου 8)
10 γρ. κύμινο
15 γρ. πιπεράκια καυτερά
1,5 κιλό φασόλια κόκκινα 
1 κιλό ζωμό λαχανικών ή νερό
20 γρ. χυμό λάιμ
αλάτι
10 γρ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
γιαούρτι, για το γαρνίρισμα
ψητές  τορτίγιες, για το γαρνίρισμα

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα λαχανικά, το σκόρδο, το κύμινο, τα πιπεράκια καυτερά, τα φασόλια κόκκινα και τον ζωμό λαχανικών ή το νερό και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και αλέθουμε. Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο, το γιαούρτι και τις τορτίγιες.

TIP: Τα όσπρια μπορούν να συνδυαστούν εξαιρετικά με λουκάνικα και παστά αλλαντικά. Εάν δεν έχετε τορτίγιες μπορείτε να φρυγανίσετε λεπτοκομμένες  φέτες από χωριάτικο ψωμί.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ