Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Φροντίστε τον εαυτό σας ενώ εργάζεστε online: Eμείς έχουμε τον τρόπο για να δουλεύετε ευχάριστα

Πού χωρά η αυτοφροντίδα μέσα σε τόσα νέα δεδομένα;

Ένας αθλητής τελειώνει μια προπόνηση με ένα χαλαρωτικό τέντωμα. Ένας CEO χρειάζεται χρόνο για να διαβάσει ένα βιβλίο μυθοπλασίας. Μια πολυάσχολη εργαζόμενη μαμά αφιερώνει λίγα λεπτά το πρωί γράφοντας για όσα είναι ευγνώμων. Η αυτοφροντίδα είναι ζωτικής σημασίας, ανεξάρτητα από το πλαίσιο. Η διατήρηση της υγείας τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα είναι μια θεμελιώδης αρχή, καθώς η σωματική σας ευεξία έχει άμεση σχέση με την ψυχική σας υγεία. Όταν και τα δύο είναι συγχρονισμένα και σε καλό δρόμο, δεν υπάρχει εμπόδιο σε αυτό που μπορείτε να επιτύχετε.

Ειδικά σε μια εποχή αβεβαιότητας και διαρκών αλλαγών, η ενασχόληση με την αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη για να παραμείνετε στη σωστή τροχιά εκπλήρωσης των στόχων σας. Εδώ, μοιραζόμαστε τη σημασία της αυτοφροντίδας και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να την εξασκήσετε σήμερα. Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τη λέξη «αυτοφροντίδα»; Η πρακτική φαίνεται διαφορετική για τον καθένα. Μερικοί μπορεί να σκεφτούν τρόπους χαλάρωσης, όπως ένα αφρόλουτρο ή ένα power nap. Για άλλους, σημαίνει κάτι ενεργό όπως πεζοπορία ή η απόλαυση ενός υπαίθριου σπορ.

Δυστυχώς, η αυτοφροντίδα μερικές φορές θεωρείται προνόμιο μόνο για εκείνους που έχουν το χρόνο να επικεντρωθούν στον εαυτό τους. Μερικοί μπορεί ακόμη και να το βλέπουν ως εγωιστικό όταν είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα των άλλων τον περισσότερο χρόνο. Αλλά η εξάσκηση της αυτοφροντίδας μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε καλύτερος γονέας, μαθητής, υπάλληλος, ακόμα και influencer. Η επένδυση στον εαυτό σας αποφέρει ανταμοιβές για τους γύρω σας. Το να φροντίζεις τον εαυτό σου βοηθά στη φροντίδα των άλλων.

Οι επιτυχημένοι ηγέτες και επιχειρηματίες συχνά ενσωματώνουν την αυτοφροντίδα στη ρουτίνα τους. Ο Mark Cuban ασκείται καθημερινά. Η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo, Marissa Meyer ψήνει cupcakes. Ο Warren Buffet παίζει ukelele. Και όταν προάγετε τους στόχους σας online καθώς εργάζεστε από το σπίτι, η αυτοφροντίδα παραμένει απαραίτητη. 

Πώς να εξασκήσετε αυτοφροντίδα ενώ εργάζεστε online;

• Κοιμηθείτε: Μία από τις πιο εύκολες και αποτελεσματικές πρακτικές αυτοφροντίδας είναι ο ύπνος. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη μνήμη και τη διατήρηση όσων έχετε μάθει. Είναι χρήσιμο καθώς εισέρχεστε και οι δύο στην εργασία σας ή στην ηλεκτρονική τάξη και διατηρείτε τις πληροφορίες και τις εμπειρίες που συναντήσατε στη συνέχεια. Ο ύπνος μπορεί επίσης να επηρεάσει δραματικά τη διάθεσή σας και το κίνητρό σας να θέλετε να σηκωθείτε και να πάτε στη δουλειά, να διαβάσετε το σχολικό σας βιβλίο ή να γράψετε αυτό το χαρτί. Χωρίς επαρκή ύπνο, η παρακολούθηση μιας ταινίας στον καναπέ ακούγεται ακόμα πιο επιθυμητό από το να εργάζεστε σε αυτό το ομαδικό έργο.

• Τραφείτε καλά: Υπάρχει λόγος που ο γονέας ή ο δάσκαλός σας σας είπε να φάτε τα λαχανικά σας. Το να τρώτε καλά μπορεί να τροφοδοτήσει τον εγκέφαλό σας για επιτυχία. Όταν μαθαίνετε στο διαδίκτυο, μπορεί να είναι δελεαστικό να κάνετε την επόμενη εργασία σας με τη βοήθεια ενός ενεργειακού ποτού ή μιας σακούλας πατατάκια. Αλλά θυμηθείτε να κάνετε ένα διάλειμμα. Η διασφάλιση ότι λαμβάνετε τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που τρώτε μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε και να παραμείνετε καλά. Μείνετε συγκεντρωμένοι και γεμάτοι ενέργεια, με σνακ που σας χορταίνουν και περιορίζουν αυτά που σας επιβραδύνουν.

• Κάντε λίστα με υποχρεώσεις: Με τόσα πολλά πράγματα έξω από την κανονική ρουτίνα, μπορεί να είναι εύκολο να αισθάνεστε έξω από τα νερά σας. Μείνετε ενημερωμένοι για το τι πρέπει να επιτύχετε μέχρι πότε με μια λίστα υποχρεώσεων ή έναν προγραμματιστή εργασιών. Ενώ υπάρχουν πολλοί πόροι για την παρακολούθηση λιστών εργασιών στο διαδίκτυο, μερικές φορές ένα σημειωματάριο και ένα πολύχρωμο στυλό μπορούν να φέρουν ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση καθώς διαγράφετε φυσικά τα επιτεύγματά σας και προχωράτε στο επόμενο.

• Ορίστε ένα πρόγραμμα: Όταν ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο στο σπίτι, μπορεί να είναι εύκολο να θολώσετε τα όρια μεταξύ σπιτιού, σχολείου και εργασίας. Η ανάγκη για πολλαπλές εργασίες φαίνεται να ενισχύεται. Καθώς επικαλύπτονται διάφοροι τομείς της ζωής μας, είναι μια εξαιρετική στιγμή να ορίσουμε και να τηρήσουμε ένα πρόγραμμα. Φροντίστε να προγραμματίσετε διαλείμματα καθώς οργανώνετε την εργασία ή το πρόγραμμά σας. Ορίζετε μια συγκεκριμένη ώρα λήξης προς την οποία μπορείτε να εργαστείτε. Το να θυμάστε τα όριά σας μπορεί να σας βοηθήσει να συνεχίσετε να προχωράτε με ενέργεια και σοφία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ