Good news - Covid-19: Το χάπι της Pfizer είναι 89% αποτελεσματικό στην πρόληψη των νοσηλειών & των θανάτων

Tι ανακοίνωσε η εταιρεία... 

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε σήμερα ότι το χάπι της κατά της Covid-19 είναι 89% αποτελεσματικό για την πρόληψη του κινδύνου νοσηλείας ή θανάτου, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

"Η ενδιάμεση ανάλυση έδειξε μια μείωση 89% του κινδύνου νοσηλείας που συνδέεται με την Covid-19 και θανάτου από οποιαδήποτε αιτία σε σύγκριση με ένα ψευδοφάρμακο (placebo) στους ασθενείς τρεις ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Pfizer σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν ότι πρόκειται για προκαταρκτικά αποτελέσματα, που περιγράφονται σε δελτίο Τύπου και δεν έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους σε ιατρική επιθεώρηση, αλλά όπως επισημαίνουν, πρόκειται για άλλη μια πολλά υποσχόμενη εξέλιξη στην αναζήτηση αποτελεσματικών και εύκολων στη χρήση χαπιών για την Covid-19, αφού μέχρι τώρα οι εγκεκριμένες θεραπείες χορηγούνται ενδοφλεβίως.

«Είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει θεραπεία που χορηγείται από το στόμα», ανέφερε ο ειδικός σε θέματα υγείας της Emory School of Medicine, δρ Κάρλος ντελ Ρίο. «Αν μπορούν οι ασθενείς να ξεκινούν τη θεραπεία νωρίς, προτού νοσήσουν βαριά και καταλήξουν, όλοι θα βγουν κερδισμένοι στη μάχη κατά της Covid-19», πρόσθεσε η δρ Σιμόν Γουάιλντς, λοιμωξιολόγος του South Shore Health.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ