Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τι σημαίνει «au jus» και πού το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική; Η απόλυτη τεχνική για να ενισχύσετε τη γεύση κάθε φαγητού – Δείτε τη συνταγή με το μοσχαράκι

Θα σας ξετρελάνει!

Το «au jus» είναι ένας γαλλικός γαστρονομικός όρος που σημαίνει “με χυμό”. Είναι ένας τέλειος και πολύ εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων με κρεατικά, χρησιμοποιώντας τον χυμό του βοδινού κρέατος, ώστε να δημιουργήσετε μια σάλτσα. Αυτό που είναι υπέροχο με τις συνταγές au jus είναι ότι ενώ έχουν την ίδια πλούσια, αλμυρή γεύση ενός παραδοσιακού au jus, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο κρέας για να το φτιάξετε.

Το μοσχαρίσιο au jus είναι βασικά μία πολύ νόστιμη σάλτσα, οπότε μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είναι ιδανική για σερβίρισμα σε οποιοδήποτε πιάτο με κρέας, όπως ψητό κοτόπουλο, χοιρινό κρέας αλλά και noodles ή ως ντιπ για μοσχαρίσιο κρέας. Η συνταγή που θα βρείτε παρακάτω είναι τόσο πλούσια και γευστική που θα σας ξετρελάνει! Παράλληλα είναι τέλεια για γαλλικά σάντουιτς ή πάνω από κοτόπουλο και χυλοπίτες. Είναι γεμάτη γεύση, γρήγορη και εύκολη.

Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι:

  •  4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  •  2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις με ή χωρίς γλουτένη
  •  ¼ του φλιτζανιού ζωμός κόκκινου κρασιού
  •  2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού χωρισμένο
  •  1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Βarbeque
  •  αλάτι και πιπέρι για γεύση

Οδηγίες παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώστε το βούτυρο και πασπαλίστε το με αλεύρι. Χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή πάστα (τα χτυπάμε με σύρμα στην κατσαρόλα). Ανακατεύουμε πολύ έντονα το κόκκινο κρασί στο μείγμα αλευριού. Το μείγμα πιθανότατα θα γίνει μωβ και αρκετά γυαλιστερό. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά ή μέχρι να φύγει η έντονη μυρωδιά που θα έχει το αλκοόλ.

Ρίξτε σιγά σιγά μέσα στην κατσαρόλα το  ½ φλιτζάνι το ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος και χτυπήστε δυνατά να ενωθούν και ομογενοποιηθούν. Αμέσως μόλις ενσωματωθεί ο ζωμός μοσχαρίσιου κρέατος, ρίξτε τον υπόλοιπο ζωμό και τη σάλτσα Barbeque. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Καρυκέψτε το με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης και των προτιμήσεών σας.

Σερβίρετε και απολαύστε με όποιο κρέας ή με όποιον τρόπο προτιμάτε! Μην ξεχνάτε ότι το μοσχαρίσιο κρέας και ο ζωμός εκτός από τα βιταμινούχα συστατικά τους έχουν και πολύ ωραία γεύση, που με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος αναδεικνύεται στον μέγιστο βαθμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ