Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ντίνος Καρύδης: Η Σμαράγδα μου λέει στο τηλέφωνο «μπαμπούλη σε αγαπώ» - Όταν μου το λέει αυτό, πεθαίνω

Τι είπε για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και το #MeToo

Συνέντευξη στο Λοιπόν έδωσε ο Ντίνος Καρύδης, με τον γνωστό ηθοποιό να μιλάει μεταξύ άλλων για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και τα οποία τον έχουν κρατήσει μακριά από το θεατρικό σανίδι, αλλά και για την κόρη του Σμαράδγα Καρύδη.

Τι είναι για σας ο έρωτας;

Ο έρωτας για μένα είναι τα πάντα. Ερωτεύομαι ένα περιστέρι, ένα δέντρο που ανθίζει, ένα κύμα που χτυπάει τα βράχια και φυσικά όλη τη θάλασσα, που είναι σαν τη γυναίκα, πάντα ίδια και πάντα άλλη. Αρχίζουν και τα δύο από το όγδοο γράμμα… θηλυκό, θάλασσα, θαύμα, Θεός, θέατρο. Είμαι ερωτευμένος με όλα αυτά. Όταν με ρωτάνε αν πιστεύω στον Θεό, τους απαντώ ότι το σύμπαν διέπεται από νόμους, άρα δεν πρέπει να υπάρχει νομοθέτης;

Τι είναι αυτό που κάνει μια σχέση να διαρκεί στον χρόνο;

Η κατανόηση, η αλληλοεκτίμηση. Εγώ με τη γυναίκα μου είμαστε 55 χρόνια μαζί. Ξεκίνησε με έναν μεγάλο έρωτα και εξελίχθηκε σε μια δυνατή αγάπη. Η αγάπη μας με τη γυναίκα μου υπάρχει ακόμη και θα συνεχίσει και αφού «φύγουμε». Η αγάπη τα νικάει όλα.

Η μυθοπλασία έχει επιστρέψει στην τηλεόραση. Πώς σας φαίνεται το τηλεοπτικό τοπίο;

Υπάρχουν σειρές που είναι καταπληκτικές πραγματικά. Θα μπορούσαν να παιχτούν και στο εξωτερικό. Για παράδειγμα «ο Σασμός» και οι «Άγριες Μέλισσες». Σπουδαίες δουλειές, πολύ προσεγμένες.

Άλκης Παναγιωτίδης-Ντίνος Καρύδης-Σμαράγδα Καρύδη

 

Συνάδελφοι σας είναι υπόδικοι για σοβαρές καταγγελίες και μάλιστα προφυλακισμένοι. Ποια είναι η άποψή σας για όλο αυτό;

Από τη στιγμή που κάνανε αυτά τα φοβερά πράγματα, καλώς είναι εκεί που είναι. Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που βγήκαν και μίλησαν. Πρέπει να καθαρίσει το τοπίο. Σαφώς δεν συμβαίνουν αυτά μόνο στο θέατρο. Δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι έκαναν τέτοια πράγματα αυτοί ο άνθρωποι.

Τέτοια περιστατικά συνέβαιναν και παλιότερα;

Όχι. Δεν γινόντουσαν τέτοια πράγματα. Την εποχή της Αλίκης, της Τζένης, του Χορν, αλλά και πιο μετά με τον Βουτσά, την Καραγιάννη κ.λπ., δεν υπήρχαν τέτοια περιστατικά. Μάλιστα είχα κάνει και περιοδείες με κάποιους από αυτούς. Ναι, μπορεί να είχαν κάνει κάποια σχέση μεταξύ τους, αλλά μέχρι εκεί. Πότε δεν είχαμε ακούσει κάτι ανάλογο με τα πρόσφατα γεγονότα.

Τι σας πληγώνει;

Με στενοχωρεί το ότι είμαι μακριά από αυτό που αγάπησα πάρα πολύ, το θεατρικό σανίδι. Κάθε βράδυ βλέπω στον ύπνο μου ότι παίζω θέατρο. Κάθε βράδυ χωρίς υπερβολή. Όταν γίνω καλά έχω κατά νου να ξαναπαίξω. Θέλω να κάνω την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα.. ετών 80» ελπίζω να τα καταφέρω.

Πώς είναι τώρα η υγεία σας;

Δεν είμαι καλά… Είμαι με βηματοδότη και δεν περπατάω, αλλά παραπατάω. Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο με κρατάει όρθιο.

Τι σας δίνει χαρά;

Όταν μιλάω με τη Σμαράγδα μου στο τηλέφωνο και μου λέει «μπαμπούλη σε αγαπώ». Όταν μου το λέει αυτό, πεθαίνω…

Η κόρη σας Σμαράγδα Καρύδη, είναι μια αξιόλογη ηθοποιός και ένας όμορφος άνθρωπος. Εκτός από το ταλέντο, τι άλλο έχει πάρει από εσάς;

Η Σμαράγδα είναι εξαιρετική. Είναι τυχερός όποιος την έχει στη ζωή του. Είναι δίκαιη και σπαθί. Αυτό που έχει πάρει από εμάς, είναι η αγάπη της γι’ αυτό που λέγεται θέατρο.

Ποιο είναι το πιο μεγάλο σας όνειρο;

Το όνειρό μου είναι να είναι καλά το παιδί μου, το οποίο ντρέπομαι που θα στο πω, μας συντηρεί. Την αγαπούσα από πριν γεννηθεί. Είναι ο εαυτός μου, δεν μπορώ να στο περιγράψω αλλιώς. Θυμάμαι κάθε στιγμή μας από την παιδική της ηλικία. Της διάβαζα τα βράδια μέχρι να την πάρει ο ύπνος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ