Villa Aurora: Αυτή είναι η ακριβότερη βίλα στον κόσμο - με αυθεντικό fresco Καραβάτζιο - πωλείται 471 εκ ευρώ (φωτό & βίντεο)

Μόνο οροφογραφία κοστίζει 360 εκατομμύρια δολάρια!

Μισό δισεκατομμύριο για μια βίλα στην Ρώμη της Ιταλίας είναι σίγουρα στο πιο ακριβό άκρο του φάσματος, όσον αφορά την αγορά ακινήτων, ωστόσο αν σκεφτεί κανεις ότι μέσα στο αρχοντικό υπάρχει μια αυθεντική οροφογραφία του μεγάλου Καραβάτζιο, τότε όλα αλλάζουν!

Η μεγάλη ρωμαϊκή κατοικία διαθέτει τη μοναδική τοιχογραφία οροφής που φιλοτεχνήθηκε ποτέ από τον Ιταλό καλλιτέχνη του μπαρόκ και θα δημοπρατηθεί τον Ιανουάριο με τιμή εκκίνησης 471 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 547 εκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες), όπως αναφέρει ο The Guardian, σύμφωνα με το robbreport.com.

Google via robbreport.com.

Θα είναι η ακριβότερη βίλα στον κόσμο κάτι που δεν μας κάνει και τόσο εντύπωση αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο ο πίνακας του σπουδαίου ζωγράφου έχει αποτιμηθεί στα 360 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον καθηγητή τέχνης Alessandro Zuccari.

Πρόκειται για τη γνωστή ως τουριστικό αξιοθέατο Villa Aurora ή αλλιώς Casino di Villa Boncompagni Ludovisi που χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα από τον Ιταλό καρδινάλιο Francesco Maria del Monte ως κυνηγετικό καταφύγιο και ήταν μια αχανής έκταση. Αυτό το συναρπαστικό μέρος, αποτελεί μια ιδιοκτησία που θαύμασαν ποιητές και συγγραφείς όπως ο Γκαίτε, ο Γκόγκολ και ο Ντ’ Ανούντσιο. Ο Γάλλος συγγραφέας Σταντάλ έγραψε ότι είχε μερικούς από τους πιο όμορφους κήπους στον κόσμο.

 

Στο αρχοντικό υπάρχει ακόμη και μια τοιχογραφία του Guercino στην κεντρική αίθουσα υποδοχής που απεικονίζει την ομώνυμη θεά της βίλας Aurora.

Φυσικά το pièce de résistance όμως είναι ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας του Καραβάτζιο. Η τοιχογραφία, η οποία εκτείνεται σε περίπου 30 τετραγωνικά πόδια, ανατέθηκε από τον Monte το 1597 για να καλύψει την οροφή του εργαστηρίου αλχημείας του. Το έργο απεικονίζει τους αντίστοιχους θεούς και τα ζώα - σύμβολά τους: τον αετό του Δία, τον ιππόκαμπο του Ποσειδώνα και τον τρικέφαλο σκύλο του Πλούτωνα. Πιστεύεται επίσης ότι ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε το δικό του πρόσωπο και για τους τρεις θεούς.

«Υπάρχουν και άλλα δωμάτια που είναι θεαματικά διακοσμημένα, αλλά τα πιο σημαντικά έργα είναι του Caravaggio και του Guercino», είπε ο Zuccheri στον The Guardian. «Είναι ένα μέρος που είναι μοναδικό στον κόσμο».

Η Villa Aurora ανήκει στην οικογένεια Boncompagni Ludovisi αλλά προστατεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού. Ως εκ τούτου, μόλις συμφωνηθεί η προσφορά στη δημοπρασία Fallco Zucchetti, η ιταλική κυβέρνηση θα έχει την ευκαιρία να αγοράσει το ακίνητο στην ίδια τιμή. Να σημειωθεί ότι ένας από τους όρους της πώλησης αναφέρει ότι ο νέος ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 11 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 12,8 εκατομμύρια δολάρια) για την αποκατάστασή του ακίνητου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ